Hackerii care au atacat Riot Games au furat codul sursă al jocului League of Legends

0
Publicat:

Riot Games a pierdut codul sursă al League of Legends, după ce hackerii au reușit să compromită sistemele interne săptămâna trecută. Aceștia au furat și codul sursă al jocului TeamFight Tactics (TFT), și codul informatic pentru o platformă mai veche ce era folosită împotriva trișării, scrie PC Mag.

Joc League of Legends. FOTO Shutterstock
Joc League of Legends. FOTO Shutterstock

Infractorii cibernetici au trimis un "e-mail de răscumpărare" studioului de jocuri în aceeași zi, cerându-i să plătească pentru a păstra codul sursă privat. Deoarece Riot Games a refuzat să facă acest lucru, este posibil ca hackerii să publice codul sau să încerce să vândă codul sursă sustras celui care licitează cel mai mult. Cu toate acestea, atât League of Legends, cât și TFT sunt deja titluri free-to-play.

De asemenea, protecția drepturilor de autor împiedică alte studiouri de jocuri să fure active și detalii din joc. Potrivit Riot Games, adevărata amenințare este codul sursă furat, care le oferă trișorilor o privire în culisele mecanismelor jocului. "Sincer, orice expunere a codului sursă poate crește probabilitatea apariției unor noi modalități de a trișa", a declarat compania. "De când a avut loc atacul, am lucrat pentru a evalua impactul acestuia asupra politicilor noastre împotriva trișării și pentru a fi pregătiți să implementăm remedii cât mai repede posibil, dacă este necesar."

Jake Moore, Global Cyber Security Advisor pentru ESET vorbește despre atac și implicațiile sale:

”Așa cum am văzut în cazul unor incidente similare anterioare, chiar și atunci când se plătește răscumpărarea, aceasta nu garantează că hackerii își vor respecta cuvântul și există posibilitatea ca atacatorii să crească suma de plată, ca urmare a puterii deținute de aceștia.

Cu toate acestea, situația este complicată pentru Riot Games deoarece aceștia trebuie să stabiliească rapid dacă datele furate au fost, de fapt, întregul cod sursă sau doar cele 2 pagini publicate de hackeri. Răscumpărarea este deja extrem de mare, dar pagubele financiare pe care le-ar putea suferi compania ca urmare a pierderii acestui nivel de date sensibile ar putea fi la fel de mari sau chiar mai mari. 

Prin neplata răscumpărării, se trimite un mesaj puternic lumii interlope a infractorilor cibernetici că nu toate companiile vor ceda la astfel de cereri și că împreună sunt mai puternice. Motivația financiară a fost clar precizată în mesaj, dar faptul că Riot Games nu a fost dispusă nici măcar pentru negociere ar putea duce la mai puține atacuri ransomware în viitor.”

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite