Google gândise de 6 ani cea mai nouă tehnologie Apple, dar nu avea telefoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, 9 septembrie, au fost lansate iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, similare ca aspect modelelor propuse de Apple anul trecut. Diferenţa importantă este interacţiunea prin 3D Touch, care ne va permite să accesăm mult mai uşor funcţii ale aplicaţiilor.

Force touch a funcţionat întâi pe Apple Watch şi pe noul MacBook. Tehnologia foloseşte senzori amplasaţi în extremităţile ecranului şi sunt sensibili la o apăsare mai puternică pe ecran. Apăsarea îi activează şi acest lucru se vede în interfaţa sistemului de operare sau în aplicaţia force touch. . Această facilitate este acum disponibilă pe iPhone 6s şi iPhone 6s Plus, dar se numeşte 3D Touch şi este mai sensibilă decât pe Watch.

Dispozitivul ne va permite să previzualizăm mailuri sau să accesăm opţiuni suplimentare, fără a mai fi nevoie să intrăm în opţiunile sistemului de operare sau ale aplicaţiei. Pe lângă cele deja existente, care vor fi mai uşor de folosit, vor exista şi funcţii noi prin iOS 9 care vor pune la treabă noua dimensiune de interacţiune de pe iPhone.

Singura problemă în noutatea Apple este că nu este chiar atât de nouă. Android ar fi avut dinainte suport pentru această tehnologie, fiind disponibil încă din versiunea Android 2.0 Eclair, adică din noiembrie 2009, scrie PocketNow.

Interfaţa telefoanelor reacţionează diferit în funcţie de presiunea aplicată pe ecran, însă conceptul nu a fost adus în centrul atenţiei până acum. E păcat să observăm cum Google nu a ştiut să exploateze tehnologia pe care Android o suporta cu ani de zile înaintea Apple. Rămâne de văzut dacă pe viitor vor reuşi să mizeze pe conceptele tari, înainte ca Apple să o facă. În caz contrar, cei de la Apple ar putea ajunge să facă până şi banalele widgeturi de pe Android să pară inovatoare.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite