Impresii despre iPhone 6s: 6 păreri despre cel mai nou smartphone Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

iPhone 6s şi iPhone 6s Plus au fost prezentate pe 9 septembrie. Sunt cele mai noi şi mai bune de la Apple, sunt scăldate în cuvinte frumoase de companie, dar cum sunt cu adevărat?

Părerile despre iPhone sunt, ca de obicei, împărţite. Unii urăsc modul Apple de a scoate mulţi bani pe telefoane prea puţin dotate, alţii le iubesc şi fac cozi de zeci sau sute de metri în faţa magazinelor. Orice director din companie le laudă cu zeci de cuvinte precum "frumoase", "inteligente", "cele mai bune", "cel mai popular telefon" şi multe altele. În esenţă, un iPhone este, anual, cel mai aşteptat telefon. Acum, iPhone 6s şi iPhone 6s Plus sunt oficiale cu mici dotări în plus faţă de anul trecut.

Cele mai importante noutăţi din iPhone 6s şi iPhone 6s Plus

Până nu desface cineva un iPhone 6s nu vom şti exact ce hardware are, cum ar fi capacitatea bateriei, câtă memorie RAM sau cât de rezistentă este carcasa. Totuşi, conform GSMArena şi videoclipului oficial Apple, bateria ar fi mai mică. Nu cu mult, dar mai mică. Apple susţine însă că autonomia nu e afectată, deoarece procesorul este mai bine optimizat.

Până când vom afla toate dotările, ştim că are carcasă din aluminiu mai rezistent, un procesor A9 fabricat după specificaţiile Apple şi care oferă o putere de calcul şi o procesare grafică mai bune. iPhone 6s şi iPhone 6s Plus vor fi disponibile în versiuni de 16, 64 şi 128GB, iar anul acesta Apple adaugă în gama de telefoane o nuanţă nouă de culoare: rose gold, care este, de fapt, un roz ceva mai fad.

image

Părerile despre iPhone 6s şi iPhone 6s Plus de la cei care le-au testat

El apreciază 3D Touch pentru că te lasă să "vezi" puţin în aplicaţii, să ai un preview a ceea ce urmează să descoperi sau să ai câteva opţiuni suplimentare. Apoi, telefoanele nu sunt diferite, doar ceva mai bune prin dotări.

"Întrebarea este: ar trebui să treci la cele noi? În acest moment, simt că asta e o întrebare obişnuită cu orice iPhone. Dacă ai nevoie de unul nou, ia-l pe acesta. Dacă ai iPhone 6 sau eşti mulţumit cu ce ai, nu trebuie să cumperi. Acestea sunt telefoane iPhone şi sunt foarte bune", susţine acesta.

  • David Pierce, pentru Wired

Despre 3D Touch, cea mai mare noutate de pe iPhone 6s, Pierce susţine că este mult prea lăudată pentru ceea ce poate face şi mai degrabă ar spune că este ca un click dreapta pe iPhone. "Pentru mulţi utilizatori ar putea să fie o funcţionalitate pe care n-o vor folosi niciodată, o scurtătură pe care nici n-o vor descoperi", scrie acesta.

"În ciuda diverselor noutăţi, este acelaşi ciclu pentru S ca până acum: primeşti telefoane mai puternice, câteva modalităţi noi de a-ţi folosi dispozitivul şi câteva alte functionalităţi care fac dispozitivul mai distractiv", completează Pierce.

image

La fel ca Pierce, şi Cunningham observă că o problemă cu 3D Touch va fi ca oamenii să înveţe să-l folosească. "Din ce am văzut pe Twitter şi în comentariile cititorilor, oameni disting cu greu între 3D Touch (o apăsare mai puternică) şi o atingere prelungită (n.red.: ceea ce faci când vrei să muţi aplicaţii pe ecranul unui iPhone). Am avut problema asta şi eu când am folosit Apple Watch", mai spune acesta.

"Singura justificare pentru care încă există un iPhone de 16GB e de natură financiară. Dacă treci la 32GB, atunci nu vor fi suficienţi oameni care să aleagă 64GB sau 128GB. Apoi, în ceea ce priveşte strategia companiei, are sens să aibă o aşa versiune, pentru că cei care nu vor avea suficient spaţiu vor trebui să cumpere în iCloud sau să treacă la 64GB (n.red.: cu 100 de dolari mai scump acest model)", mai scrie Cunningham.

El spune că deşi aceste telefoane arată şi se simt ca cele de anul trecut, sub ecran lucrurile stau cu totul altfel. Cel mai mult s-a preocupat de 3D Touch şi potenţialul pe care îl va avea pe măsură ce dezvoltatorii adoptă tehnologia.

"Apple a demonstrat o mulţime de scenarii utile, dar cu aplicaţiile sale şi rămâne să vedem ce fac alţi mari dezvoltatori cu această funcţionalitate, cum ar fi în aplicaţii ca Instagram. (...) Apple spune că prin 3D Touch folosirea aplicaţiilor nu se va mai simţi niciodată la fel. Este o declaraţie importantă şi arată ce impact poate avea tehnologia pentru utilizatorii de iOS", scrie Russell.

image

"Ce face aceste dispozitive să se simtă ca un pas înainte este 3D Touch, care adaugă un nou nivel de interacţiune, apăsând pe ecran la fel ca pe Apple Watch", scrie Velazco. În lipsă de alte noutăţi, poate doar camera, acesta şi-a concentrat opiniile pe 3D Touch si ce poţi face cu acest nou "nivel".

Ea spune despre noile modele că sunt puţin mai groase decât cele de anul trecut, dar nimic sesizabil unui utilizator obişnuit. În schimb, toate butoanele şi porturile sunt în aceleaşi locuri, inclusiv camera. Ochs a mai trecut prin Live Photos, un fel de gif-uri combinate cu videoclipuri, 3D Touch şi camera foto care acum are 12 megapixeli şi filmează 4K.

Încă mai sunt de testat senzorul de amprente, Apple spune că este mai rapid, camera foto în condiţii diferite de luminozitate, dar şi cât de bine se descurcă 3D Touch în situaţii uzuale. La final, rămâi cu impresia că ai un telefon nou, dar doar dacă nu te gândeşti că arată ca cel de anul trecut.

<a href="https://www.facebook.com/adevarultech" target="_blank" rel="nofollow">Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!</a>

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite