Google anunţă schimbări de securitate online pentru copii şi adolescenţi

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Google a anunţat azi, 11 august, schimbări pentru siguranţa online a copiilor şi adolescenţilor, o serie de măsuri care privesc confidenţialitatea, căutarea sigură, publicitatea.

Google a luat întotdeauna măsuri pentru protejarea minorilor şi a se asigura că experienţa lor online este una sigură - de la limita de 13 ani pentru deschiderea unui cont propriu Google şi instrumentul Family Link, care permite părinţilor să supervizeze activitatea online a copiilor, şi până la YouTube Kids şi programul de educaţie digitală dedicat copiilor Be Internet Awesome

În perioada următoare, Google va aduce o serie de modificări produselor şi serviciilor sale, care să asigure copiilor şi adolescenţilor (persoane cu vârste între 13 şi 18 ani) o experienţă online mai sigură. Iată câteva dintre ele:

YouTube: Pentru tineri, setările de încărcare implicite vor fi cele cu cel mai înalt grad de confidenţialitate. De asemenea, vor fi activate memento-urile pentru a lua o pauză în vizionare sau a merge la culcare, iar funcţia „auto-play” va fi dezactivată pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani.

Search: Opţiunea SafeSearch, care protejează utilizatorii de conţinutul matur rezultat prin căutări pe Google, va fi activată automat pentru toţi utilizatorii de sub 18 ani. Până în prezent, ea era activată implicit pentru conturile minorilor de sub 13 ani, administrate prin Family Link.

Location History: Location History este o setare în contul Google care ajută produsele Google să fie mai folositoare. Această setare este implicit dezactivată pentru toate conturile, iar copii cu conturi supervizate nu au opţiunea de activare a ei. În curând, niciun cont sub 18 ani nu va avea opţiunea de a activa Location History.

Publicitate online: Google va extinde măsurile de protecţie pentru a preveni afişarea reclamelor care ar putea afecta adolescenţii şi va bloca ţintirea reclamelor pe baza vârstei, genului şi interesului pentru persoanele de sub 18 ani.

Aceste actualizări vor fi implementate în produsele Google în următoarele luni.

Mai multe detalii despre schimbările produselor şi serviciilor Google pentru persoanele de sub 18 ani se găsesc pe blogul Google.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite