Google a picat timp de 5 minute. A fost suficient ca Internetul să se panicheze şi compania să piardă sute de mii de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Google a picat pentru 5 minute şi a vuit tot Internetul. Bing tot n-a crescut. FOTO Adevărul
Google a picat pentru 5 minute şi a vuit tot Internetul. Bing tot n-a crescut. FOTO Adevărul

Google a reuşit să pice pentru 5 minute. Nu a mai avut o astfel de problemă din 2009. În 5 minute, Internetul şi Twitter au explodat. Primul mai mult a implodat, traficul a căzut cu câteva procente serioase.

Google.com, adresa principală a Google, a dispărut în Internet timp de 5 minute în noaptea precedentă. A fost suficient ca traficul să se reducă semnificativ şi ca Google să piardă nişte „mărunţiş“ din publicitate. Mai precis, compania a pierdut în fiecare minut câte 108.000 de dolari din publicitate. Per total, jumătate de milion de dolari pentru 5 minute de cădere, notează Venture Beat.

În alte cuvinte, dar raportat tot la Google, ţi-ai putea cumpăra cam 360 de bucăţi de Google Glass cu banii pe care compania i-a pierdut în noaptea precedentă. Pe lângă pierderea motorului de căutarea, de scădere au avut parte şi unele site-uri. GoSquare, notează TheNextWeb, a resimţit o scădere cu 40% pe toate site-urile pe care le are în supraveghere, cele două grafice de mai jos sunt edificatoare. 

image
image

Cineva s-ar putea gândi că necazul Google a ajutat rivalii, mai precis pe Bing de la Microsoft, fiind cel mai mic motor de căutare, alături de Google şi Yahoo!. Ei bine, după cum Twitter arată, cineva chiar s-a refugiat în universul online al Microsoft. Lumea nu s-a sfârşit însă, google.com este la locul său şi Internetul ceva mai uşor de parcurs. Până la următoarea cădere, iată cum s-au derulat lucrurile pe Twitter: 

Hai să discutăm! Ne găseşti pe pagina de Facebook (dacă nu e picat) „Tech Adevărul“.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite