Dacă porţi Google Glass, compania îţi va urmări emoţiile pentru a şti cum să îţi vândă mai bine publicitatea altora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google are un gadget în pregătire şi tot dezvoltă patente pentru acesta. Gadgetul este Glass, iar noul patent prevede că după pay-per-click va urma plata per tras cu ochiul, plata publicitarilor pentru trasul tău cu ochiul asupra reclamelor lor.

Noul patent pe care Google l-a obţinut săptămâna aceasta va fi util tot în domeniul publicităţii, acolo unde compania face foarte mulţi bani. Sub ceea ce numeşte pay-per-gaze, viitorul reclamelor va fi tare interesant, vei trage cu ochiul spre una şi deja se pune că ai dat click, un click cu privirea, notează Mashable. Patentul nu menţionează în mod expres Google Glass, ci un dispozitiv similar, dar e şi normal acest fapt, Google se protejează astfel de alte companii care ar face gadgeturi similare.

Deocamdată, dezvoltatorii de aplicaţii nu pot afişa publicitate prin Google Glass, dar odată ce compania va înţelege cum poate face acest lucru eficient, îi va lăsa. Patentul obţinut de Google mai vorbeşte şi despre o tehnică de urmărire a ochiului utilizatorilor pentru a şti atunci când acesta se uită la o reclamă sau nu. Taxarea celor care doresc să-şi facă reclamă s-ar face în funcţie de timpul petrecut de utilizator pe o reclamă.

Toate lucrurile de mai sus sunt fireşti şi oarecum de aşteptat, dar lucrurile nu se opresc aici. Google ar putea, prin acest patent, să monitorizeze starea emoţională a celui care se uită în funcţie de dilatarea pupilei. Altfel spus, Google ar putea colecta şi identifica stări emoţionale ale oamenilor pentur a le vinde mai departe pentru cei interesaţi să ofere publicitate.

Totuşi, pentru a nu avea probleme cu cei care ar acuza lipsa de intimitatea, Google menţionează că datele care leagă un utilizator de aceste informaţii vor fi şterse, iar publicitarii nu primesc decât statistici anonime.

Haideţi să discutăm! Ne puteţi vizita şi pe pagina de Facebook Tech Adevărul. 

Află mai multe despre Google Glass: 

Google Glass şi noua etichetă socială: cum să nu fii un om enervant atunci când porţi gadgetul futurist de la Google

VIDEO Cum le poate ajuta Google Glass pe persoanele care suferă de autism

VIDEO Povestea emoţionantă a fetei imobilizate în scaun cu rotile şi care a fost salvată de o invenţie Google

VIDEO Un american a filmat o arestare cu Google Glass: „Dacă aveam o cameră mai mare, aş fi fost şi eu lovit“

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite