Google a lansat Pixel 3a şi Pixel 3 XL, telefoane cu preţuri accesibile cu care vrea să cucerească gama mid-range

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO via Zdnet
FOTO via Zdnet

Cu Pixel 3a şi Pixel 3XL, Google se avântă mai mult pe piaţa mid-range, principalele puncte forte ale noilor modele fiind preţul, înjumătăţit faţă de variantele normale ale lui Pixel 3, şi camera, identică cu cea pe care o regăsim pe actualul vârf de gamă al companiei americane.

Pixel 3a şi 3XL au fost anunţate în cadrul conferinţei Google I/O, organizată marţi în California. Cu un preţ care porneşte de la 399 de dolari pentru noile smartphone-uri, Google vrea să cucerească piaţa mid-range, acolo unde se va lupta cu cei de la Honor şi cu gama A a celor de la Samsung.

La nivelul specificaţiilor, Pixel 3a şi Pixel 3 XL vor veni cu ecrane OLED de 5,6 inci, respectiv 6 inci. Scanner-ul pentru amprentă se va regăsi pe ambele modele, arată cei de la Guardian.

Camera este aceeaşi pe care o regăsim pe Pixel 3, chiar şi modul Night Sight fiind inclus în noile dispozitive. Pe spate găsim un senzor de 12MP, în timp ce camera de selfie are 8MP.

Cei de la Google au fost generoşi la capitolul cameră, însă au şi avut de unde să ia - la performanţă, Pixel 3a şi Pixel 3XL vin cu 4GB de RAM şi 64GB spaţiu de stocare, cu procesoare mid-range de la Qualcomm (Snapdragon 670). 

Lipseşte şi rezistenţa la apă şi funcţia de wireless charging. Fast charging-ul prin USB-C va fi disponibil însă, la fel ca jack-ul pentru căşti, care a dispărut de pe telefoanele premium ale celor de la Google. Bateria se situează la nivelul de 3000mAh, în cazul lui Pixel 3a, şi 3700mAh, în cazul lui Pixel 3XL.

Noua gamă Pixel ar trebui să aibă o autonomie de 30 de ore, conform gigantului, şi rămâne de văzut dacă această combinaţie, de software şi cameră excelente, cu specificaţii reduse va atrage atenţia cumpărătorilor. Pixel 3a şi Pixel 3XL sunt disponibile în 3 culori (Clearly White, Just Black şi ”Purple-ish”), la preţul de 399$ şi 479$.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite