Gmail măreşte dimensiunea fişierelor ataşate: limita este de 10 GB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google continuă integrarea intensă a produselor sale din diverse categorii, iar ultima mişcare va bucura utilizatorii mailului Gmail: conectarea cu stocarea online de pe Google Drive.

Cu toţii ne-am lovit de problema dimensiunii unui fişier ataşat la un mail. La început, acum câţiva ani, era de 5 MB. Ultima evoluţie a fost până la 25 MB, dar acum Gmail permite ataşarea unor fişiere de până la 10 GB.

Nu vă gândiţi că urcaţi direct din calculator în ataşamentele de pe mail. Nu, fişierele stau în folderul online de pe Google Drive, spaţiul de stocare pe care îl oferă Google, iar ele sunt ataşate la mail. Utilizatorul căruia îi sunt trimise fişierele le va putea deschide online, în cadrul unui document Google sau le va putea descărca în calculator.

Practic, Gmail îi va trimite destinatarului o alertă cum că i-aţi creat posibilitatea de a accesa un document online, stocat păe Drive. Mişcarea nu este nouă, iar aceasta este un răspuns la mailul Outlook de la Microsoft, care permite acelaşi lucru pentru fişierele stocate în SkyDrive, hard disk-ul lor virtual.

A ataşa 10 GB nu este gratuit. Google oferă doar 5 GB de stocare gratuită. Pentru trecerea la 25 de GB utilizatorii trebuie să plătească 2,5 dolari, iar pentru 100 de GB preţul este de 5 dolari. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite