GALERIE FOTO Cea mai mare fotografie panoramică din lume, realizată de 360Cities la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panorama poate fi văzută pe btlondon2012.co.uk
Panorama poate fi văzută pe btlondon2012.co.uk

360Cities, cea mai mare colecţie online de fotografii panoramice georeferenţiate a creat cea mai mare fotografie panoramică din lume, de deasupra Londrei, luată de pe turnul British Telecom, din centrul capitalei britanice.

BT a selectat 360Cities pentru a crea imaginea panoramică a Londrei cu scopul de a marca încheierea oficială a implicării sale în Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 cu cea mai completă imagine a Londrei, aşa cum arăta oraşul în acest remarcabil an olimpic şi paralimpic.

Fotografia de 320 gigapixeli a fost creată de fondatorul 360Cities.net, Jeffrey Martin, şi de colegii săi de la 360Cities, Holger Schulze şi Tom Mills. Ei au lucrat timp de trei zile, în noiembrie 2012, ca să captureze cele 48.600 de imagini, luate de la etajul 29 al Turnului BT.

Steve Hercher, director 360Cities, a declarat că “am împins softul şi hardul până la limită, şi am avut de furcă şi cu ploaia, cu vântul şi cu alte obstacole potenţiale. Echipa noastră de fotografi, compusă din Jeffrey Martin, Tom Mills şi Holger Schulze, a facut o treabă uimitoare şi nu a ratat niciunul dintre cele peste 48.000 de cadre planificate".

image
image

Foto

panorama btlondon2012 360cities
panorama btlondon2012 360cities

Imaginea completă de 300 de gigapixeli poate fi văzută pe btlondon2012.co.uk şi 360cities.net gallery-link

Caracteristicile unei panorame uriaşe

Pentru a realiza fotografia, cei trei fotografi au folosit un echipament Canon de 42.000 de lire sterline şi au realizat 48.640 de poze pentru a ajunge la performanţa de a face o poză de 320 de gigapixeli. Camerele au fost mai exact Canon 7D, iar lentilele au fost MKII de 400 de milimetri f 2.8. Acestea au fost montate pe un trepied robotic pentru panroame, de tip rodeon VR Head ST.

După trei zile de fotografie, a mai fost nevoie de trei luni pentru procesarea fotografiilor şi ajungerea la rezultatului final. Dacă imaginea ar fi printată, ar fi nevoie de aproape 24 de metri în înălţime pentru ca imaginea să încapă, fiind de 60.000 de ori mai mare decât o imagine făcută, de exemplu, cu iPhone 4. Cu ajutorul imaginii, cei care o studiază cu atenţie pot vedea la 32 de kilometri distanţă.

Despre 360Cities

360Cities.net este cea mai mare colecţie online de fotografii panoramice georeferenţiate, uluitoare, create de o reţea de mii de fotografi din întreaga lume, experţi în realizarea de panorame. Site-ul are parteneriate cu Google Earth, Microsoft, Nokia Maps şi Flipboard. 

Imaginea completă poate fi văzută pe site-ul special al British Telecom, btlondon2012.co.uk

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite