Gadgeturi Nokia pentru urgenţe: inimă de smartphone într-un telefon clasic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
nokia 207 si 208

Nokia nu uită de cei care doresc un telefon ieftin şi prin care să poată accesa internetul fără probleme. Firma finlandeză a anunţat astăzi lansarea Nokia 207, Nokia 208 şi 208 Dual SIM, feature phone-uri care au conexiune 3G.

Nokia 207 şi Nokia 208 arată ca nişte feature phone-uri clasice. Tastatura este una clasică, cu butoane alfanumerice cu trei litere pe tastă. Ecranul este unul color QVGA de 2,4 inci. Telefonul are 3G integrat, fiind destinat pieţelor în curs de dezvoltare, unde telefoanele sunt încă inaccesibile din cauza preţului. Strategia este una asemănătoare cu cea de la linia Asha, de succes în India.

Nokia 207 şi Nokia 208 sunt foarte asemănătoare, dar 208 are o cameră foto mai dezvoltată, cu posibilitatea de a face autoportrete prin comandă vocală, captură secvenţială şi panoramă. De asemenea, 208 are opţiunea de a fi şi DUAL SIM. În schimb, 207 nu are o cameră foto.

Pe telefoanele simple lansate de Nokia internetul 3G poate fi accesat prin Nokia Xpress Browser şi există aplicaţii pentru YouTube, Twitter, Facebook şi WhatsApp. De asemenea, cei care vor să-şi conecteze contul de mail de muncă pe telefon o pot face prin funcţia Mail for Exchange. Micul gadget funcţionează şi ca un modem mobil, conectându-se la calculator.

Ecranul are 2,4 inci şi o rezoluţie de doar 160x120 de pixeli. Camera foto este de 1,3 megapixeli, iar bateria are 1.020 miliamperi.

Nu sunt telefoane complicate, dar costă doar 52 de euro. Şi cred că pot fi folosite ca telefoane secundare, pentru momentele când bateria unui smartphone s-a dus, dar trebuie să accesăm internetul. În schimb, rămâne de văzut cum se comportă acea baterie de 1.020 de miliamperi pe o conexiune 3G, chiar dacă se foloseşte Nokia Xpress Browser şi tehnici de compresie a datelor pentru un consum de date mai mic.

Nokia 207 şi Nokia 208 sunt două telefoane sincere, care vin parcă dintr-o altă eră, dar finlandezii nu vor să renunţe şi la această parte. Dacă Apple este premium, Nokia ne-a obişnuit şi cu telefoane ieftine şi potrivite pentru copii, la prima experienţă cu un telefon şi cu internetul. De asemenea, poate fi un telefon secundar bun.

Telefonul se va lansa în trimestrul al treilea al acestui an în Europa.

nokia 207 si 208
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite