Funcția Google care descifrează scrisul urât al doctorilor. Inteligența artificială traduce texte indescifrabile

0
Publicat:

Gigantul de căutare Google a anunțat luni, în cadrul conferinței sale anuale din India, că lucrează cu farmaciștii pentru a desluși scrisul de mână al medicilor.

Google. FOTO Shutterstock
Google. FOTO Shutterstock

Un număr mare de medici scriu rețete de medicamente în grabă, ceea ce face aproape imposibil pentru pacienții lor să înțeleagă ceea ce aceștia au scris. Această problemă există de zeci de ani și multe firme de tehnologie au încercat să o rezolve, fără prea mult succes, însă Google încearcă să implementeze o nouă funcție.

Funcția, care va fi implementată pe Google Lens  le va permite utilizatorilor fie să facă o fotografie a rețetei, fie să încarce una din biblioteca foto. Odată ce imaginea este procesată, aplicația detectează și evidențiază medicamentele menționate în bilet, a demonstrat un executiv Google.

"Acest lucru va acționa ca o tehnologie de asistență pentru digitalizarea documentelor medicale scrise de mână, sporind oamenii din buclă, cum ar fi farmaciștii, însă nicio decizie nu va fi luată doar pe baza rezultatului furnizat de această tehnologie", a precizat compania într-un comunicat.

Compania nu a precizat imediat când intenționează să lanseze noua capacitate pentru mase, dar a menționat că India are cel mai mare număr de utilizatori Google Lens din lume, scrie techcrunch.com.

Google for India este evenimentul anual al companiei pe piața din Asia de Sud, unde prezintă zeci de noutăți. De asemenea, compania a declarat că lucrează la un model unic și unificat pentru a acoperi peste 100 de limbi indiene, atât pentru vorbire, cât și pentru text, pentru a împuternici călătoria pe internet a următoarelor milioane de persoane de pe piața din Asia de Sud.

India este o piață cheie pentru Google, care a acumulat peste o jumătate de miliard de utilizatori în această țară. Dar a fost, de asemenea, unul dintre cei mai dificili ani pentru Google pe piața din Asia de Sud, unde a fost sancționată de două ori în ultimele luni de către autoritatea de reglementare antitrust din India.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite