Fotografia unui rechin Marele Alb, cu o cicatrice uriaşă pe spate, stârneşte dezbateri aprinse pe internet VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Jalil Najafov
FOTO: Jalil Najafov

Jalil Najafov, un fotograf pasionat de rechini şi realizator de film, a surprins o imagine incredibilă cu un rechin cu un semn misterios pe spate. Acesta a postat poza pe internet, întrebându-se dacă este posibil ca Marele Alb să aibă o cicatrice imensă pe spate. Teoriile despre origineile semnului sunt numeroase.

Jalil Najafov explora în luna august 2019 coasta Mexicului împreună cu câţiva prieteni. Grupul a văzut un mare rechin alb înotând aproape de barca lor. Apoi, cei aflaţi în barcă şi-au dat seama că rechinul avea un semn imens pe spate.

„Am fost foarte surprins pentru că n-am văzut niciodată aşa ceva. Urma muşcăturii era foarte mare pe un rechin uriaş. Lucrez cu rechini de mulţi ani, am multă experienţă. Ştiu când văd ceva rar, nu am văzut niciodată o cicatrice atât de mare la un rechin”, a spus Najafov pentru CNN Travel

Fotograful s-a aruncat în apă cu aparatul foto pentru a surprinde mai multe imagini cu rechinul, iar mai apoi le-a distribuit pe contul său de Instagram.  

Cu toate acestea, Najafov a cerut părerea unor experţi înainte de a posta fotografia. 

Omul de ştiinţă Dr. Tristan Guttridge, care conduce o organizaţie non-profit Saving the Blue, exclude teoria conform căreia rechinul ar fi suferit muşcătura într-un act de împerechere.

„Aş exclude împerecherea, probabil din cauza poziţiei, deoarece rana pare că s-a vindecat puţin şi, deşi cicatricile de împerechere pot fi urâte, sunt mai superficiale decât atât”, este de părere Guttridge care mai crede că rechinul a fost cel mai probabil atacat de un alt rechin, potrivit Digi24. 

Fotografia a stârnit dezbateri aprinse şi printre internauţi, iar teoriile despre originile cicatricii sunt numeroase.

„Deci... cât de mare este rechinul care l-a muşcat pe acesta??”, se întreabă unul dintre fanii fotografului de pe Instagram.

„Este posibil să fie o cicatrice veche de când rechinul era cu mult mai mic?”, se întreabă altul, în timp ce un bărbat este de părere că rana a fost produsă de o plasă de pescuit.

„Probabil a fost muşcat de o orcă care îşi proteja puiul,” este de părere un alt internaut.

        Vezi această postare pe Instagram                       O postare distribuită de Jalil Najafov (@jalilnajafov)
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite