FOTO VIDEO Microsoft renunţă la designul de Windows şi aduce o nouă aplicaţie pentru Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Designul vechi al Facebook a fost schimbat pe Windows FOTO The Verge
Designul vechi al Facebook a fost schimbat pe Windows FOTO The Verge

Microsoft a actualizat aplicaţia oficială de Facebook de pe Windows Phone, iar acum aceasta arată ca şi cele de pe Android şi iOS, renunţând la designul de tip Metro de până acum.

A fost ziua schimbărilor pentru Windows Phone, Microsoft actualizând şi aplicaţia de Skype pe Android şi unificând OneNote pentru toate platformele. Facebook devine acum o aplicaţie care seamănă mai bine cu suratele sale de pe Android şi iOS, adoptând un design care aduce aminte de toate celelalte aplicaţii neoficiale din Windows Store, folosite de utilizatori pentru a se adapta mai uşor la trecerea în universul Microsoft.

Aplicaţia are acelaşi look: newsfeed-ul se prezintă cu poze mai mari şi butoanele de Like şi Share la vedere, iar meniul de navigaţie este în stânga, nu în partea superioară, ca în vechea aplicaţie. Pe partea dreapta este lista de chat. Microsoft s-a adaptat la cerinţele utilizatorilor, dar a trebuit să renunţe la designul unificat şi specific Windows Phone. Astfel, aplicaţia nu respectă nimic din designul Windows, ci pur şi simplu ia totul de la Facebook.

Noua aplicaţie de Facebook pentru Windows Phone poate fi descărcată din Windows Phone. 

facebook windows phone

Skype primeşte design Metro pe toate dispozitivele

Dacă la Facebook s-a făcut o concesie, iar Microsoft a renunţat la design, Skype primeşte tocmai opusul. Astfel, aplicaţia de telefonie şi video primeşte designul Metro, de pe Windows Phone şi pe Android.

Mişcarea este una inspirată pentru Microsoft, care trebuie să unifice designul aplicaţiilor sale şi să ofere o experienţă asemănătoare pe mai multe dispozitive. Adevărul este că aplicaţia de Android părea una total diferită de cea de Windows Phone.

De asemenea, Microsoft a anunţat că programul a fost descărcat de peste 100 de milioane de ori pe Android.

Aplicaţia Skype pentru Android poate fi descărcată din Google Play. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite