FOTO Google Maps arată zona testelor nucleare din Coreea de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Te văăăd“, pare să-i spună Google Coreei de Nord. FOTO AFP
„Te văăăd“, pare să-i spună Google Coreei de Nord. FOTO AFP

Coreea de Nord a desfăşurat zilele acestea al treilea test nuclear şi a provocat un cutremur de aproape 5 grade pe scara Richter. Pentru cine vrea să vadă unde este baza coreenilor, Google o poate arăta.

Google a actualizat de curând hărţile pentru Coreea de Nord. La acestea a contribuit o comunitate de cartografi care au pus cap la cap datele, într-o formă nouă de implicare cetăţenească. Ei au folosit Google Map Maker şi au adăugat numele drumurilor şi punctele de interes. Reprezentanţii gigantului online au spus că nu sunt perfecte, dar sunt pe cale de a fi optimizate cu ajutorul oamenilor care pot ajuta. 

Pe noile hărţi a fost identificat locul „Drumul testelor nucleare“ marcat astfel de un cartograf amator. Într-adevăr, aceasta este zona în care Coreea de Nord îşi desfăşoară cercetarea în domeniul nuclear. Acesta este şi locul în care, în 2006 şi 2009, au fost realizate primele teste nucleare.

image

Pentru cei interesaţi să găsească zona în Maps este suficient să caute coordonatele: 41.301°N, 129.066°E. Mulţumită tehnologiei, spaţiul comunist nord-coreean nu mai este atât de „orb“ pe cât obişnuia să fie.

Cât despre aceste testele nucleare, se pare că sunt din ce în ce mai puternice şi Coreea de Nord vrea să fie o putere în acest domeniu. Ultimul test a provocat un cutremur artificial detectat de toate agenţiile de supraveghere a activităţii seismice din regiune . Epicentrul a fost în regiunea Kilju (nord-est), unde se află instalaţia Punggye-ri, utilizată de către nord-coreeni pentru teste nucleare.

În cazul în care Phenianul a reuşit, într-adevăr, să creeze o bombă miniaturizată, datele problemei se schimbă radical. Cu atât mai mult cu cât nord-coreenii au reuşit, la începutul lui decembrie, să lanseze în spaţiu o rachetă cu rază lungă de acţiune, un progres semnificativ în cadrul tehnologiei lor balistice.

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite