FOTO Cum arată viaţa la Casa Albă prin imagini publicate pe o reţea a Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două dintre fotografiile publicate de Pete Souza pe Instagram. FOTO Adevărul (foto orig.: Instagram)
Două dintre fotografiile publicate de Pete Souza pe Instagram. FOTO Adevărul (foto orig.: Instagram)

Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii, are un fotograf personal pentru a-l surprinde în cele mai bune momente. Acest fotograf a debutat de curând pe o reţea socială foarte populară şi îi încântă pe abonaţi cu fotografii din interiorul Casei Albe sau din călătoriile preşedintelui.

Pete Souza, fotograful oficial al Casei Albe, a început să publice pe Instagram pe 24 iulie. În loc să încarce o fotografie cu preşedintele, el a ales să fotografieze emblema oficială şi să spună câteva cuvinte: „Vă voi oferi imagini din culisele Preşedinţiei“. Patrick Witty, editor foto de la Time, a vorbit cu Souza despre noua sa pasiune, socializarea prin imagini.

Pete Souza deja întreţine un cont de Flickr cu fotografii în care sunt prezentate Casa Albă, familia lui Obama sau chiar preşedintele, dar diferenţa o va face unealta cu care capturează momentele. „Aceste fotografii vor fi făcute doar cu iPhone. Din moment ce eu trebuie să fac poze mereu cu camere obişnuite, imaginile de pe Instagram vor reprezenta mai mult situaţii care nu sunt în centrul atenţiei“, a afirmat Souza.

Fotograful nu exclude să publice şi videoclipuri, dar deocamdată nu a încărcat niciun astfel de material. A surprins însă statui, câini şi avioane, ba chiar şi un ciorchine de struguri. În plus, el nu foloseşte filtre, aşa cum îi ies pozele, aşa le încarcă. A spus însă că a apelat la Lo-Fi de două ori.

Pe Twitter, Souza s-a remarcat prin câteva răspunsuri la întrebările celor abonaţi la contul său, în special întrebări despre echipamentele pe care le foloseşte. Are un subiect preferat? Desigur, este Bo, un câine pe care îl consideră apropiat de el pentru că este de asemenea portughez. „Să fotografiezi un câine cu păr negru este destul de dificil“, a mai spus acesta. Pete Souza poate fi urmărit pe Instagram aici.

Haideţi să discutăm pe Facebook "Tech Adevărul"

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite