FOTO Cele mai bune idei ale studenţilor la Innovation Labs. Reţele sociale pentru fermieri şi platforme de fotografie

0
0

Innovation Labs, programul de accelerare şi mentorat organizat de TechLounge, Orange şi Microsoft a ajuns la finalul hackathonului de la Bucureşti. La finalul a 24 de ore, 16 echipe au trecut mai departe cu proiectele lor.

Innovation Labs este un program de pre-accelerare organizat de TechLounge, cu sprijinul Orange şi Microsoft. Primul eveniment din serie a avut loc între 1 şi 2 martie la Bucureşti, iar pe 8 martie concursul se mută la Cluj.

După prima zi, 30 de echipe au fost selectate pentru a merge mai departe în hackathon. Timp de 24 de ore echipele şi-au dezvoltat un prototip al proiectului, iar apoi şi-au prezentat proiectul în faţa juriului de specialitate, format din oameni din industria telecom, IT, investitori şi profesori.

Juriul a fost format din Julien Ducarroz (CCO Orange România), Crina Ţenovici (Data şi B2B Orange România), Todi Pruteanu (Business Strategy Manager Microsoft România), Raluca Georgescu (E-Commerce Awards Gala GPeC), Teodor Ceauşu (Country Manager IXIA România), Andrei Pitiş (business angel şi profesor la Politehnica), Cristi Badea (cofondator Mavenhut), Ioana Petrescu (Universitatea din Maryland) şi Lucian Gramescu (Junior Achievement Romania).

Echipele alese:

TrafficVoice - o aplicaţie care oferă acces la informaţii din trafic de la şoferi profesionişti.

Candy Crushers - aplicaţie de Android care ajută oamenii să-şi managerieze tratamentul medical.

Coffee Coders - aplicaţie mobilă şi web pentru tranzacţii imobiliare.

CookBuddy - o aplicaţie mobilă care transformă o reţetă în paşi simpli, interacţionând cu utilizatorii prin comenzi vocale.

eHonk - aplicaţie care te avertizează când ai parcat într-un loc interzis.

GetITDone - aplicaţie pentru Microsoft Surface destinată muzicienilor şi celor pasionaţi de muzică.

MooseBlasters - aplicaţie mobilă care calculează alcoolemia.

Nivalis - aplicaţie care identifică modelele de comportament ale clienţilor şi cumpărătorilor, folosindu-se de localizare.

Openmind - platformă de analiză de retail.

TeamFeature - API care se integrează în site şi poate fi folosit pentru a programa articole.

Thot - aplicaţie socială care face legătura dintre cei care au pachete de trimis şi cei care se deplasează între localităţi.

UpRise - interacţiuni sociale pentru a duce la bun sfârşit task-uri.

WebSeers - determină trenduri folosindu-se de social media şi jocuri.

JS Rescue - sistem de raportare de erori JavaScript

Cageware - aplicaţie multiplatformă care ajută fermierii să-şi vândă grânele

Cakebreak - aplicaţie de distribuire de fotografii care te ajută să alegi imaginile potrivite pentru a le împărtăşi cu prietenii.

Echipele alese vor avea întâlniri cu mentorii în următoarele trei luni şi la final vor susţine ideea lor în faţa investitorilor. 

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri