Finalul Yahoo: cine vrea să cumpere una dintre marile companii ale internetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marissa Mayer, actualul director Yahoo.
Marissa Mayer, actualul director Yahoo.

Yahoo putea să cumpere Facebook şi să fie o companie gigant. N-a făcut asta, iar în prezent e aproape de a comunica vânzarea către un operator telecom american.

Cel mai mare operator de telefonie mobilă din Statele Unite ale Americii va cumpăra ceea ce era cândva una dintre cele mai puternice companii de pe internet. Yahoo a scăzut pe măsură ce telefonia mobilă a devenit mai inteligentă şi internetul mai mobil. În prezent, compania pregăteşte închiderea Messenger pe desktop, rămânând doar o versiune web, iar servicii precum Mail sau Flickr nu sunt atât de populare, pe cât şi-ar dori acţionarii. 

Suma pentru care Yahoo ar ajunge la Verizon este de 4,8 miliarde de dolari, mult sub ceea ce Yahoo valora cândva. Oficialii celor două companii nu au comentat oficial aceste zvonuri, dar cel mai probabil vor oficializa tranzacţia până la finalul acestei săptămâni. Vestea vine la aproape o lună după ce Yahoo a spus că analizează vânzarea a peste 3.000 dintre brevetele sale, ca parte a valorificării proprietăţii intelectuale de care dispune. 

Grupul Verizon ar fi interesat să combine operaţiunile Yahoo cu cele ale AOL, pe care le-a achiziţionat anul trecut pentru circa 4,4 miliarde de dolari. Atât AOL, cât şi Yahoo au fost companii puternice în online, dar înainte de perioada smartphone-urilor. Mai mult, Yahoo avea ocazia să cumpere Facebook în 2006, dar negocierile au eşuat. Atunci, pentru un miliard, Yahoo ar fi avut compania care în prezent are cel mai bun parcurs în online. Mark Zuckerberg i-a refuzat pe motiv că atât eBay, cât şi Google ar fi putut fi cumpărate cu câte un miliard de Yahoo, dar directorii au refuzat şi acelea au crescut la fel de mari sau mai mari decât Yahoo.

Hai pe Facebook ca să ştii ce-i nou şi când nu eşti pe site!

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite