Federația Europeană de Esports se poate muta la Iași din 2024

0
Publicat:

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată ieri, 25 aprilie, au fost anunțate discuțiile avansate cu Federația Europeană de Esports de a muta sediul federației la Iași, începând din 2024. Totodată, au fost dezvăluite noi detalii despre organizarea CM de Esports, între 24 august și 3 septembrie.

image

Campionatul Mondial de Esports aduce la linia de start mai bine de 700 de jucători profesioniști din peste 120 de țări, care vor concura pentru premii totale de 500.000 de dolari.

Perioada de desfășurare a calificărilor naționale se desfășoară între 15 și 31 mai. Datorită statutului României de țară gazdă organizatoare a Campionatului, câștigătorii români ai calificărilor naționale vor juca direct la turneul final de la Iași.

Premiile competițiilor de CS:GO, Dota 2 si Mobile Legends: Bang Bang sunt în valoare de 100.000 de dolari pentru fiecare joc, dupa cum urmează: locul 1 -  50.000 dolari, urmat de locul 2 în valoare de 30.000 dolari si locul 3, de 20.000 de dolari. 

Pentru competiția de PUBG Mobile, valoarea totală a premiilor este de 80.000 de dolari, echipa câștigătoare obținând 40.000 dolari, iar echipele de pe locurile 2 și 3, 24.000 dolari, respectiv 16.000 dolari.

80.000 de dolari este valoarea premiilor de la competiția feminină de CS:GO, unul dintre cele mai mari prize pools oferite în cadrul unei competiții de esports dedicate femeilor.

Competițiile de eFootbal și Tekken 7 oferă la rândul lor premii în valoare totală de câte 40.000 de dolari.

Echipele ce vor reprezenta România în cadrul competițiilor de Dota 2 și CS:GO Female sunt deja formate în jurul a unora din cei mai valoroși jucători români de esports la aceste jocuri.

Echipa ce va reprezenta România la competitia de Dota 2 este condusă de către Omar “w33” Aliwi, jucător născut și crescut în România, finalist al celei mai mari competiții de esports din lume, The International. 

Activități la Campionatul Mondial de Esports de la Iași 2023.
Activități la Campionatul Mondial de Esports de la Iași 2023.

Reprezentativa României de Dota 2, condusă de Omar Aliwi, este compusă din Angel “Flash” Niamtu, Daniel “kaan” Heisu, Radu Ionuț “bnc” Mușat și Mihai “Cancel” Antonio.

Cea mai bună jucătoare de CS:GO din lume la ora actuală, românca Ana Dumbravă, va fi căpitana reprezentativei feminine de CS:GO a României, compusă din Lavinia “Icy” Banica, Melissa “meli” Aylin, Ramona “ratons“ Dodu și Emilia “Emmy” Gratie.

Evenimentul Digital Throne are ca punct central Palatului Culturii din Iași, cu 3 scene dedicate competitiilor esports, o scenă principală pentru concerte și o zonă dedicată proiecțiilor video mapping.

În cursul lunii mai, vor fi dezvăluite primele nume mari de artiști internaționali și naționali care vor urca pe scena Digital Throne.

De asemenea, Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme si pop culture.

Zona de food va aduce la festival bucătăriile specifice țărilor participante la eveniment. Vizitatorii vor găsi o selecție deosebită de preparate din țări precum Mongolia, Sudan sau Peru, rar întâlnite în meniurile restaurantelor de la noi din țară, dar și vendori cu cea mai bună selecție de street food internațional: indian, american, chinezesc, vietnamez, italian, spaniol, sârbesc și românesc și multe altele.

Cei prezenți vor avea parte de o nenumărate activități. Pe lângă scenele principale, acolo unde se vor desfășura concertele și competițiile de esports, publicul va putea lua parte la conferințe și talk-uri cu experți din industria esports și cea dezvoltatoare de jocuri video, workshop-uri, sesiuni de meet & greet cu jucători pro și întâlniri supriză cu artiștii prezenți la Comic Con.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite