FAKE NEWS Cum dezinformează PSD pe Facebook, folosindu-se de un clip video filmat în China. Ţinta e mişcarea #Rezist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
psd dezinformare

Zilele acestea a circulat pe Facebook un clip video care ne arată cum se fabrică like-urile fictive de pe reţelele sociale. În imaginile surprinse putem vedea o fermă de smartphone-uri care lucrează la foc automat pe aplicaţia chinezească WeChat. PSD s-a folosit de respectivul clip video pentru a ataca mişcarea #Rezist.

Paginile de Facebook ale organizaţiilor teritoriale ale Partidului  Social Democrat au distribuit „în bloc” un clip video ajuns viral pe reţelele sociale zilele trecute. Acesta a fost filmat în China şi postat pe Facebook de către un antreprenor rus, Artem Zhdanov pe numele său. El se afla într-o vizită de lucru în ţara asiatică, acolo unde a văzut cum se promovează conturile oficiale de utilizator de pe reţeaua WeChat cu ajutorul a 100 de smartphone-uri, după cum explică chiar el AICI.

Clipul video a adunat 40.000 de vizualizări în doar două zile, fiind distribuit masiv peste tot în lume. Potenţialul imaginilor a fost „mirosit” de publicaţia sponsorizată de la Kremlin, Russia Today, care a cumpărat drepturile de folosinţă. După cum explică antreprenorul român Dragoş Stanca pe Facebook, agenţia video arondată Russia Today, Ruptly, redistribuie imaginile cu pricina având grijă să explice succint că e vorba de o fabrică de like-uri din Shenzen, provincia Guangdong. Clipul video de pe Ruptly, mai jos.

Mai departe, mergând pe firul logic, echipa de social media a PSD preia clipul viralizat deja şi redistribuit de Russia Today, cu explicaţia că smartphone-urile din poză ar fi folosite de mişcarea #Rezist pentru a scoate oamenii în stradă la protestele anti-PSD şi anti-Liviu Dragnea. Evident, pentru ca treaba să fie treabă până la capăt, ni se explică şi cum George Soroş a finanţat achiziţionarea aparaturii „sofisticate” pentru a prosti şi a manipula românii. Capturile de ecran cu conturile de Facebook ale organizaţiilor judeţene PSD sunt mai mult decât elocvente.

Din păcate, românii care nu înţeleg foarte bine fenomenul social media vor alege să creadă imaginile distribuite pe Facebook de către organizaţiile judeţene PSD, neştiind provenienţa reală a acestora şi faptul că ele nu au absolut nici o legătură cu mişcarea #Rezist sau cu România, în general. Mai jos avem câteva dintre capturile de ecran de pe Facebook, cu conturile PSD care au distribuit clipul video editat pe baza imaginilor filmate de Artem Zhdanov în China. Colecţia completă este realizată de Cătălin Teniţă pe Facebook, AICI.

psd facebook 1
psd facebook 2
psd facebook 3
TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite