Facebook, victima unui atac masiv din partea hackerilor islamişti? Oficialii neagă această ipoteză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook ar fi fost atacat de un grup de hackeri
Facebook ar fi fost atacat de un grup de hackeri

Un atac DDoS masiv ar fi pus la pământ Facebook, Instagram, Tinder şi alte site-uri din întreaga lume. Timp de mai bine de o oră, site-urile nu au putut fi accesate.

UPDATE

Facebook menţionează că nu a fost vorba de un atac, ci de o problemă a sistemelor de configurare. Serviciile Facebook şi Instagram sunt disponibile integral. 

Dacă iniţial se credea că ar fi fost o problemă de la serverele interne ale Facebook, se pare ca am avut parte de un atac DDoS masiv. Acest lucru înseamnă că hackerii au folosit de puterea de procesare a calculatoarelor pentru a trimite cantităţi enorme de date către serverele site-urilor şi să le dea jos.

Potrivit mai multor surse, se pare că a fost vorba de un atac DDos la nivel mondial care ar fi originat din servere americane, olandeze sau din China.

Un grup de hackeri numit Lizard Squad îşi asumă responsabilitatea pentru aceste probleme. Inclusiv servicii ca Tinder sau Hipchat nu au funcţionat. E puţin probabil că a fost vorba de hackeri. 

Detalii despre atacul asupra Facebook. 

Lizard Squad a fost în spatele atacului asupra site-ului Malaysia Airlines, dar şi asupra reţelei de gaming de la Sony, în decembrie. 

Lizard Squad e o familie de hackeri care s-a afiliat ISIS şi care a atac în trecut Sony, Microsoft şi alte site-uri mari.

O hartă cu atacul care ar fi pus la pământ Facebook şi Instagram poate fi studiată mai jos. 

facebook ddos
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite