Facebook testează un newsfeed cu mai puţină politică în peste 80 de ţări

0
0
Aplicaţia Facebook. FOTO Shutterstock
Aplicaţia Facebook. FOTO Shutterstock

Compania Facebook merge mai departe cu planurile pentru reducerea volumului de postări despre politică din cadrul reţelei sale sociale, extinzând un test început în prima parte a anului.

În luna ianuarie, după atacul derulat de susţinătorii lui Donald Trump asupra Capitolului, Mark Zuckerberg anunţa că Facebook va afişa mai puţină politică utilizatorilor săi, într-o subtilă recunoaştere a rolului pe care platforma l-a avut în comunicarea şi organizarea atacatorilor.

Câteva luni mai târziu, nivelul de politică de pe Facebook scădea pentru un număr limitat de utilizatori din Statele Unite, Suedia, Spania, Irlanda, Canada, Brazilia, Costa Rica şi Indonezia, ca urmare a unei prime faze de test.

Acum, Facebook anunţă că extinde acest test şi că alte 75 de ţări vor începe să vadă un nivel mai redus de politică în newsfeed.

Oficialii companiei nu spun care sunt cele 75 de ţări, ci doar că un mic procent dintre utilizatorii din acestea vor vedea schimbarea, înainte ca aceasta să fie activată pentru toţi.

Nu este prima oară când Facebook scade volumul politicii. Deja, din cauza acestor schimbări, paginile de Facebook ale multor publicaţii au suferit o scădere mai mică sau mai mare a audienţei.

Dincolo de pagini, noua schimbare ar putea duce la scăderea reach-ului şi pentru postările personale despre politică. Utilizatorii care scriu frecvent despre politică pe Facebook s-ar putea trezi că, în fapt, vorbesc singuri.

Mai multe - Tehnologie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite