Facebook îşi extinde politica împotriva hărţuirii. Şeful securităţii globale: Nu permitem hărţuirea, dar atunci când se întâmplă, acţionăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Facebook îşi va extinde politicile privind hărţuirea pentru a elimina şi mai mult conţinut dăunător, a declarat compania miercuri, după mărturia în Congres a fostei angajate, Francis Haugen. Aceasta a acuzat gigantul social media că nu a făcut suficient pentru a opri conţinutul dăunător.

Conform noii politici mai detaliate privind hărţuirea, Facebook va interzice conţinutul care degradează sau sexualizează personalităţi publice, inclusiv vedete, oficiali şi alte persoane, informează AP. Politicile existente interzic deja conţinutul similar care vizează persoane fizice.

În plus, Facebook va întări protecţia împotriva hărţuirii disidenţilor guvernamentali, jurnaliştilor şi activiştilor pentru drepturile omului din întreaga lume. În multe naţiuni, hărţuirea pe reţelele sociale a fost folosită în eforturile de a reduce la tăcere jurnaliştii şi activiştii.

În cele din urmă, compania cu sediul în Menlo Park, California, a anunţat că va interzice orice hărţuire coordonată, în care un grup de persoane lucrează împreună pentru a intimida un alt utilizator. Această modificare se va aplica tuturor utilizatorilor.

„Nu permitem hărţuirea pe platforma noastră, dar atunci când se întâmplă, acţionăm”, a scris Antigone Davis, şeful securităţii globale al Facebook, într-o postare pe blog.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite