Facebook luptă pentru a pune mâna pe tineri: construieşte un Snapchat propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook pregăteşte un nou rival pentru Snapchat FOTO Adevărul
Facebook pregăteşte un nou rival pentru Snapchat FOTO Adevărul

După ce nu a reuşit să cumpere Snapchat pentru un miliard de dolari şi eşecul Facebook Poke, reţeaua lui Mark Zuckerberg pregăteşte o nouă aplicaţie pentru mesagerie efemeră numită Slingshot.

Potrivit informaţiilor “Financial Times”, Facebook lucrează în acest moment la o aplicaţie de tip Snapchat, prin care utilizatorii pot trimite fotografii şi videoclipuri efemere, care se şterg odată ce ajung la utilizatorul dorit.

Slingshot va fi o aplicaţie separată, aşa cum este şi Facebook Messenger. În aplicaţie utilizatorii vor apăsa pe profilul prietenilor lor şi pot trimite o fotografie şi un videoclip scurt, de tip Instagram, iar acesta se şterge după vizionare.

Nu e prima încercare de acest tip de la Facebook. Poke a fost o aplicaţie dezvoltată în doar 12 zile, la care se pare că a lucrat personal chiar Mark Zuckerberg. Din păcate pentru Facebook, Poke nu a fost populară deloc şi a fost închisă acum două săptămâni. În acelaşi timp, Snapchat este la fel de populară. De ce vrea Facebook să ajungă pe acest teritoriu? Pentru că este zona unde activează cei mai mulţi tineri, este zona unde Facebook nu are acces, o reţea care pare îmbrătrânită pentru noua generaţie, deşi numărul de utilizatori activi creşte, iar veniturile sunt constante şi deja zona mobilă e cucerită.

Mark Zuckerberg se uită spre viitor, iar fără schimbări radicale pe trendurile pieţei, în câţiva ani Facebook ar putea deveni un gigant inactiv, un gigant care nu mai atrage categoria de public dorită.

Snapchat s-a lansat în septembrie 2011 şi a primit o ofertă de achiziţie de la Facebook pentru un miliard de dolari. Fondatorul Snapchat a refuzat. Statisticile sunt impresionante. 32% din cei care folosesc Snapchat au 13-17 ani, 70% sunt de sex feminin şi 400 de milioane de snap-uri sunt trimise zilnic.

[<a href="//storify.com/vladandriescu3/snapchat-1" target="_blank">View the story "Snapchat" on Storify</a>]

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite