Facebook lucrează la o reţea socială pentru angajaţi, numită FB@Work

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţeaua socială Facebook nu este chiar cel mai lucru când vine vorba de productivitatea angajaţilor. S-ar părea că Mark Zuckerberg vrea să schimbe acest lucru, prin FB@Work

”Facem munca mai distractivă, dar şi mai eficientă prin crearea unie versiuni pentru serviciu a reţelei Facebook”, a declarat o sursă anonimă, potrivit TechCrunch. Noua platformă va fi disponibilă pe toate dispozitivele şi se află în curs de dezvoltare în Londra.

Sursa nu a dezvăluit, totuşi, dacă FB@Work va fi o platformă de comunicare pentru angajaţii din aceaşi companie sau dacă va permite utilizatorilor să intre în contact cu profesionişti de la alte companii şi care activează în alte domenii, ca LinkedIn. Un purtător de cuvânt a refuzat să comenteze zvonul.

Totuşi, toată lumea foloseşte deja Facebook la muncă pentru a comunica cu colegii. Fie că e vorba de mesaje directe sau de postări în grupuri, reţeaua socială creată de Zuckerberg a ajuns în majoritatea companiilor. Există totuşi şi firme care au blocat accesul angajaţilor la site, iar FB@Work ar putea fi o alternativă viabilă.

Echipa de ingineri din Londra este condusă de Lars Rasmussen, omul din spatele Graph Seach. Înainte de a se angaja la Facebook, Rasmussen a lucrat la dezvoltarea Google Wave, un produs care permitea comunicarea între persoane într-un mod care îmbina emailul cu mesajele de tip tweet şi mesajele instant. În plus, de vreo trei sau patru ani se aud zvonuri legate de o versiune pentru business-uri a Facebook.

Un fost angajat al Facebook a confirmat faptul că s-a lucrat la o asemenea reţea în interiorul companiei, dar că lansarea a fost anulată în ultimul moment. Facebook ar mai fi lucrat şi la o versiune pentru copii, limita de vârstă curentă a reţelei sociale fiind de 13 ani. ”Ambele proiecte au fost iniţiate de vreo trei ori, dar ambele au eşuat de fiecare dată”, a mai spus angajatul.  

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite