Facebook lansează Soundmoji în Messenger. Ce emoji folosesc cel mai des românii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emoji populare de mâncare şi băutură pe Facebook, în funcţie de zona geografică.
Emoji populare de mâncare şi băutură pe Facebook, în funcţie de zona geografică.

În pregătirea Zilei Mondiale a Emoji-urilor, celebrată pe 17 iulie, Facebook lansează Soundmojis pentru Messenger, o nouă funcţie ce le permite utilizatorilor să trimită clipuri vocale scurte în chatul Messenger.

În fiecare lună, miliarde de oameni din întreaga lume utilizează Facebook şi Messenger pentru a se conecta cu familia, prietenii şi comunităţile lor – deseori acele conexiuni se transmit sub formă de emoji. Prin utilizarea acestora, conversaţiile capătă culoare şi umor. Uneori, printr-un emoji se poate transmite ceea ce nu se poate spune prin cuvinte.

Pentru a sărbători Ziua Mondială a Emoji-urilor, sâmbătă, 17 iulie, Facebook a analizat modul în care utilizatorii folosesc emoji-urile pe platformă.

Iată concluziile pentru România:

  • Top 3 emoji-uri, utilizate în ultimele 3 luni, pe grupe de vârstă: General: Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează;  Inima roşie 18-24 ani (Generaţia Z):  Inima roşie;  Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează 25-44 ani (Millennials / Xennials):  Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează;  Inima roşie 45-65+ ani (Generaţia X & Baby boomers):  Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează;  Tortul aniversar
  • General: Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează;  Inima roşie
  • 18-24 ani (Generaţia Z):  Inima roşie;  Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează
  • 25-44 ani (Millennials / Xennials):  Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează;  Inima roşie
  • 45-65+ ani (Generaţia X & Baby boomers):  Faţa care trimite un pupic;  Faţa care îmbrăţişează;  Tortul aniversar
  • A fost înregistrată o creştere a utilizării emoji-urilor legate de COVID-19:  Faţa cu mască medicală;  Microbul;  Seringa
  • Cele mai populare emoji-uri cu alimente şi băuturi lansate în versiunea 13.0:  Tortul aniversar;  Băutura fierbinte;  Felia de tort

Messenger lansează astăzi Soundmojis, o funcţie nouă ce le permite utilizatorilor să trimită clipuri vocale scurte în chat-ul Messenger. Oamenii vor putea alege dintr-o bibliotecă de opţiuni, care variază de la efecte sonore (greieri , aplauze  , sunet de tobe  şi râsuri malefice ) până la clipuri ale unor melodii celebre. Fiecare sunet este trimis ca un emoji (fără cuvinte), pentru o experienţă încântătoare realizată cu ajutorul unor clipuri audio semnificative din punct de vedere cultural.

Facebook lansează o întreagă bibliotecă Soundmoji din care utilizatorii pot alege clipurile vocale preferate. Aceasta va fi actualizată periodic cu noi efecte sonore şi replici celebre. Fiecare sunet este reprezentat de un emoji. Astfel, a fost creat un nou mix între emoji-urile vizuale iubite de toată lumea şi sunet.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite