Facebook lansează funcţia Donări de sânge, în colaborare cu INHT

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Funcţia Donări de sânge din Facebook.
Funcţia Donări de sânge din Facebook.

Facebook, în colaborare cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, lansează funcţia Facebook Donări de sânge, care va uşura procesul de donare şi va contribui la creşterea donărilor de sânge, în toată România.

La fiecare câteva secunde, o persoană are nevoie de o transfuzie de sânge pentru a fi salvată. Pandemia COVID-19 a schimbat modul şi locul în care oamenii pot dona sânge, ceea ce a făcut ca ţările din întreaga lume să experimenteze o scădere a donărilor voluntare, lăsând milioane de oameni fără acces la această componentă esenţială a serviciilor de sănătate moderne.

Donatorii voluntari sunt foarte importanţi pentru asigurarea rezervei de sânge, dar oamenii, adesea, nu deţin informaţii despre când, unde sau cum pot să doneze.

Ca parte a construirii unor comunităţi sigure care să îi susţină pe cei în nevoie, Facebook în parteneriat cu Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională lansează o nouă funcţie în România, care va ajuta la conectarea centrelor de donare cu donatorii de sânge. 

Lansarea funcţiei Donări de sânge va contribui la stimularea donărilor esenţiale într-un moment în care multe centre de donare sânge au stocuri extrem de scăzute, din cauza COVID-19 şi faptului că oamenii sunt nevoiţi sa stea mai mult acasă. Centrele de donare asigură condiţiile de siguranţă sanitară în contextul epidemiologic actual.

Cu ajutorul noii funcţii oamenii care doresc să doneze se pot înscrie şi, astfel vor primi notificări atunci când centrele de donare din locaţiile aflate în apropierea acestora au nevoie de sânge.

Începând cu 29 septembrie, toţi utilizatorii Facebook din România, cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani se vor putea înscrie pe Facebook pentru a primi notificări despre posibilităţile de donare din locaţiile aflate în apropiere. Centrele de donare validate vor putea crea postări despre nevoile de sânge, iar acestea vor fi distribuite către persoanele care sunt înscrise pe Facebook şi utilizează funcţia Donări de sânge.

De la lansarea funcţiei Donări de sânge, din octombrie 2017, peste 100 de milioane de persoane, din mai mult de 35 de ţări, s-au înscris pe Facebook pentru a primi notificări despre posibilităţile de donare de la centrele de transfuzie din apropierea acestora.

Cum funcţionează

Românii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani se pot înscrie pe Facebook pentru a primi notificări despre posibilităţile de a dona sânge accesând Donări de sânge în secţiunea Despre a profilul lor sau accesând link-ul: facebook.com/donateblood. Prin funcţia Donări de sânge de la Facebook oamenii vor putea vedea cererile şi posibilităţile de a dona de la 44 centre de donare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite