Facebook Home: care sunt caracteristicile principale şi cât de intruzive pot fi acestea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecranul de pornire al Facebook Home prezintă chipul utilizatorului şi o notificare de pe reţeaua socială, în care apare un alt prieten FOTO The Verge
Ecranul de pornire al Facebook Home prezintă chipul utilizatorului şi o notificare de pe reţeaua socială, în care apare un alt prieten FOTO The Verge

Mark Zuckerberg a prezentat în această seară Facebook Home, superaplicaţia de la Facebook care transformă orice dispozitiv într+unul integrat social. Facebook Home este un launcher care are mai multe avantaje, care pot părea în acelaşi timp prea mult, pentru că integrarea este dusă la extrem.

Facebook Home este noua casă a reţelei sociale pe Android şi exprimă exact ceea ce doreşte Facebook să transmită: un univers în care prietenii virtuali şi notificările sunt în centrul atenţiei, în care statusurile pot fi puse de pe orice ecran al telefonului. 

Care sunt caracteristicile de bază ale lui Facebook Home? El introduce o serie de aplicaţii care implică utilizatorul mai mult. Facebook Home va fi disponibil de pe 12 aprilie în mai multe variante. Astfel, în Statele Unite ale Americii Facebook Home vine prima oară pe telefonul HTC First, primul smartphone cu acest sistem. De asemenea, va fi disponibil şi pe Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy Note 2, HTC One, HTC One X. TechCrunch a realizat o listă cu caracteristicile de bază ale lui Facebook Home, care ar putea impresiona sau speria utilizatorii, în funcţie de cât de integraţi social sunt. 

1. Facebook Home - Cover Feed

Atunci când vom deschide telefonul Android pe care vom avea instalat Facebook Home, ecranul se va porni cu Cover Feed, care pune în prim plan oamenii şi conexiunile cu ei. Practic, fluxul social va fi prezentat printr-o singură notificare pe rând, pe tot ecranul. Vorbim de o interfaţă de tipul Flipboard. 

Cover Feed de pe Facebook Home va avea o imagine pe tot ecranul telefonului a persoanei, comentariile şi update-ul statusului. Practic, Facebook Home transformă telefonul în Facebook, nimic altceva. 

2. Facebook Home - Chat Heads 

Chat Heads este un nume care ascunde de fapt integrarea supremă pentru mesajele de pe Facebook, dar şi pentru SMS, cu care va fi compatibil. În momentul în care primim un mesaj, chipul unei persoane apare în colţul ecranului, într-o bulă. Dacă apăsăm cu degetul pe ea, Facebook Home deschide conversaţia într-o fereastră nouă. Chat Heads funcţionează peste orice aplicaţie, înlocuind notificările clasice. 

3. Facebook Home - Notificări 

Notificările vor apărea în Facebook Home mult mai bine evidenţiate decât în clasicul Android. Facebook Home va transforma şi notificările de la alte aplicaţii, nu doar ale reţelei sociale. Din nou, această mişcare poate fi una bună sau una criminală, deoarece nu toţi utilizatorii vor aprecia invazia de alerte sociale pe care le primesc. 

4. Facebook Home se va actualiza în fiecare lună

Mark Zuckerberg a promis un lucru foarte mare. Astfel, Facebook Home se va actualiza în fiecare lună şi va deveni "mai bun". 

HTC First, primul telefon cu Facebook Home

Primele imagini cu Facebook Home, noua casă de pe Android a Facebook

Facebook Home, noul strat social al Facebook

LIVETEXT Lansarea Facebook Home

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite