Epic Games va plăti 520 de milioane de dolari după ce a indus în eroare milioane de jucători

0
Publicat:

Epic Games, creatorul "Fortnite", a fost de acord să plătească o sumă de 520 de milioane de dolari pentru a scăpa de acuzațiile FTC (Comisia Federală pentru Comerț) potrivit cărora a indus în eroare milioane de jucători, inclusiv copii și adolescenți, să facă cumpărături neintenționate sau neautorizate în joc. De asemenea Epic Games a încălcat o lege federală istorică privind confidențialitatea datelor copiilor.

Fortnite. FOTO Shutterstock
Fortnite. FOTO Shutterstock

Ca parte a acordului, Epic va plăti 275 de milioane de dolari guvernului american pentru a rezolva acuzațiile de încălcare a Legii privind protecția confidențialității online a copiilor (COPPA) prin colectarea de informații personale ale copiilor cu vârsta sub 13 ani, fără a primi în prealabil consimțământul părinților lor. Aceasta este cea mai mare amendă pe care FTC a impus-o vreodată, a anunțat luni, 19 decembrie, agenția.

Separat, Epic va plăti 245 de milioane de dolari ramburs către consumatorii care ar fi fost prejudiciați de alegerile privind designul interfeței de utilizator despre care FTC a afirmat că au fost înșelătoare. 

Într-o postare pe blog referitoare la cele două înțelegeri, Epic Games spune:

„Niciun dezvoltator nu creează un joc cu intenția de a ajunge aici. Industria jocurilor video este un loc al inovației rapide, în care așteptările jucătorilor sunt mari, iar ideile noi sunt primordiale. Legile scrise cu zeci de ani în urmă nu specifică modul în care ar trebui să funcționeze ecosistemele de jocuri. Legile nu s-au schimbat, dar aplicarea lor a evoluat, iar practicile de lungă durată ale industriei nu mai sunt suficiente. Am acceptat acest acord deoarece dorim ca Epic să fie în fruntea protecției consumatorilor și să ofere cea mai bună experiență pentru jucătorii noștri".

Președinta FTC, Lina Khan, a declarat că acordul reflectă atenția sporită a agenției asupra confidențialității și asupra așa-numitelor "modele întunecate", un termen folosit pentru a descrie elementele de design menite să îndrume utilizatorii către rezultatul dorit de o companie.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite