E-TWOW - trotineta electrică românească produsă la Craiova, care te ajută să învingi traficul de coşmar [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trotinetele electrice sunt din ce în ce mai prezente pe străzi, mulţi dintre oameni alegând acest mijloc de transport pentru distanţele scurte şi medii pentru a fenta traficul care devine din ce în ce mai rău, pe zi ce trece.

E-TWOW este o trotinetă electrică dezvoltată în România, care este produsă la Craiova. Faţă de celelalte modele prezente pe piaţă, ea se poate lăuda cu pornire instantanee, nefiind nevoie să dai din picior atunci când pleci, şi cu dimensiuni mai compacte. Bateria este situată, într-un mod foarte interesant, chiar în interiorul roţii din faţă, ţinând loc de jantă.

În plus, ea dispune de un sistem de tip KERS (Kinetical Energy Restore System), care se foloseşte de energia recuperată în timpul frânăriii, pentru a o transfera înapoi în baterie, adăugând astfel un plus de autonomie. Şi, că tot vorbim de acest capitol, producătorii E-TWOW se mândresc cu o autonomie de 30 de kilometri pentru modelul testat de mine. Pare greu de crezut că o baterie atât de mică poate susţine o asemenea distanţă, însă am fost plăcut surprins să aflu că e adevărat.

Dacă ai grijă să porţi încărcătorul cu tine în rucsac, poţi acoperi distanţe destul de lungi cu trotineta electrică. În ceea ce priveşte traficul, trebuie să ai mare grijă atunci când te deplasezi pe carosabil, deoarece, fiind un vehicul extrem de compact, nici tu nu vei fi atât de vizibil pentru şoferi.

Recomand utilizarea trotinetei electrice împreună cu un autovehicul. De exemplu, distanţa dintre apartamentul meu şi locul de muncă este una foarte mare, între Drumul Taberei şi Pipera. Însă am descoperit că este foarte convenabil să conduc puţin peste jumătate din distanţă şi să termin deplasarea pe trotinetă. În acest mod am câştigat cel puţin două ore, zilnic, pe care le-aş fi pierdut blocat în trafic. În plus, E-TWOW e foarte distractivă şi poate fi folosită în orice fel de cirumstanţe.

În ceea ce priveşte viteza maximă a acesteia, ea variază undeva între 27 şi 28 de kilometri pe oră, putând atinge chiar şi 30 de km/h dacă terenul este înclinat favorabil. De asemenea, este foarte uşor de pliat şi încape cu lejeritate în portbagajul maşinii. În condiţii de trafic infernal, te scapă de multe dureri de cap, iar deplasarea în centrul oraşului devine extrem de facilă şi te face să uiţi de problemele cu parcarea.

Experienţa a fost una foarte distractivă, iar utilitatea acesteia nu este deloc de neglijat. Singurul punct slab pe care am reuşit să-l găsesc este stabilitatea care lasă de dorit, însă numai în anumite circumstanţe, atunci când drumul este foarte prost. În mod cert, acesta este rezultatul subţirimii roţilor.

Per total, E-TWOW m-a impresionat, mai ales că a fost prima dată când am utilizat un astfel de gadget. E reconfortant să vezi că şi în România se produc lucruri cel puţin la fel de bune ca în ”afară”.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite