Dreamhack Bucureşti 2013: interviu cu „NightenD“, jucător profesionist de Starcraft II

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silviu Lazăr AKA NightenD FOTO FNATIC.com
Silviu Lazăr AKA NightenD FOTO FNATIC.com

Weekendul acesta, Bucureştiul se transformă în epicentrul mondial al sporturilor electronice, mulţumită evenimentului Dreamhack. În jur de 10.000 de spectatori prezenţi îi vor putea urmări pe cei mai cunoscuţi jucători de Starcraft, Counter Strike şi League of Legends care concurează pentru premii de peste 50.000 de dolari.

Silviu Lazăr are 25 de ani şi este recunoscut de amatorii de jocuri de pretutindeni sub numele de scenă „NightenD“, cu care a obţinut rezultate impresionante la numeroase competiţii internaţionale. 

Sportul lui este Starcraft II, unul dintre cele mai populare titluri de strategie din toate timpurile, şi îl practică alături de echipa internaţională FNATIC.

Primul titlu pe care l-a jucat a fost Prince of Persia, când avea 10 ani. Statutul de „pro-gamer“ (n.red. – jucător profesionist) l-a obţinut în trei ani.

 „Mă antrenez între şase şi nouă ore pe zi, de luni până duminică. În zilele în care mă simt obosit, îmi iau liber“, explică Silviu.

El mai spune că un jucător devine profesionist în momentul în care are un salariu şi atunci când deplasările la competiţii sunt acoperite. Tânărul face bani din gaming, însă spune că „numai jucătorii din top 30 reuşesc să-şi câştige existenţa din asta“.  

Punem la bătaie 10 invitaţii la Dreamhack. Avem un concurs pe pagina de Facebook Tech Adevărul

El a investit aproximativ 3000 de dolari în computerul său şi în accesoriile necesare. Astfel, el foloseşte un monitor de gaming Eizo FS2333, un mouse SteelSeries Ikari Laser, tastatură SteelSeries 7G şi căşti tot SteelSeries Siberia Frost Blue. Sistemul are următoarea configuraţie: procesor Intel Core i7-377k, placă video nVidia GTX 680 şi o memorie RAM de 12GB.

Silviu ţine să îi contrazică pe cei care susţin că sporturile electronice nu sunt, cu adevărat, sporturi, şi îi compară pe jucătorii de Starcraft II cu cei de fotbal. „Trebuie să te mişti foarte repede cu mouse-ul şi tastatura, îţi trebuie o viteză de reacţie foarte mare şi fiecare secundă contează“, spune el. De asemenea, „trebuie să ai grijă ce mănânci astfel încât corpul să fie în stare perfectă înainte de turnee“. Când nu e în faţa ecranului, Tânărul joacă fotbal, tenis sau înoată.

El se aşteaptă să se claseze printre primii opt în cadrul Dreamhack Bucureşti 2013, dar „sunt atât de mulţi jucători încât nu poţi şti niciodată sigur pe ce poziţie vei ajunge la sfârşitul turneului“.

Eveniment de talie globală

DreamHack Bucureşti 2013, eveniment organizat de Computer Games, aduce faţă în faţă, la Sala Polivalentă, cele mai puternice nume din sportul electronic, la nivel global. „NightenD“ va concura împotriva unor jucători din ţări precum Coreea de Sud, Finlanda, Franţa, Germania, Kazahastan sau Suedia. Vizitatorii se vor putea înscrie şi ei în competiţii speciale ale căror premii depăşesc 15.000 de dolari.  Biletele au preţuri cuprinse între 34,99 lei şi 299,99 lei. 

Hai să discutăm pe pagina de Facebook a „Tech Adevărul“

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite