Dezbatere Tech Adevărul: la ce foloseşte un telefon curbat? LG G Flex şi Samsung Galaxy Round, primele exemplare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
LG G Flex sau Samsung Galaxy Round?
LG G Flex sau Samsung Galaxy Round?

Telefoanele curbate au fost introduse deja de doi producători. Este aceasta o nouă categorie sau doar un truc de marketing? Trecem în revistă cele două smartphone-uri curbate, într-un comparativ neutru.

Ce aduc cele două telefoane din Coreea de Sud? Round are funcţii speciale pentru muzică, în timp ce LG G Flex se laudă cu o calitate a convorbirilor crescută, cu ajutorul formei anatomice a telefonului. Contează? Am avut vreodată o problemă cu muzica sau cu apelurile?

Care este cel mai bun telefon dintre cele două? Fără îndoială, Galaxy Round, care vine ca un frate pentru Samsung Galaxy Note 3, cel mai performant telefon cu Android din momentul de faţă. Are tot un procesor cu patru nuclee, 3 GB de RAM şi un ecran Full HD.

Din păcate, LG G Flex are dotări mai discrete: ecran HD şi 2 GB de RAM. Diferenţa? Ecranul lui LG Flex e curbat de sus în jos, cel de pe Round din laterale?

Care este folosul lor? O formă anatomică mai bună în buzunar? Poate. Avantajele pentru utilizator nu există, având doar un telefon puţin mai îngust.

Dezbaterea e deschisă şi pentru voi. Atât aici, cât şi pe Facebook Tech Adevărul. 

Samsung Galaxy Round

Ecranul are 5,7 inci, tehnologie FULL HD, Super AMOLED, iar grosimea este de 7,9 milimetri.

Samsung Galaxy Round se foloseşte într-un mod ciudat, cel puţin teoretic, de designul curbat. Utilizatorii vor putea verifica data, ora şi mesajele primite pe ecranul blocat, ca şi pe Note 3, iar efectul Gravity ajută oamenii să interacţioneze cu telefonul prin mişcarea acestuia.

Pentru muzică, Bounce UX  este o alternativă interesantă. Ecranul este blocat, iar dacă apăsăm pe colţul din stânga, ne ducem la piesa anterioară, iar o apăsare în dreapta, ne ducem la următorul cântec. Practic, marginile ecranului, acum amplasate mai sus de centrul său, funcţionează ca butoane tactile.

Telefonul are un procesor Qualcomm Snapdragon 800, cu patru nuclee şi arhitectură Krait, ca pe Note 3, la 2,3 Ghz (identic), o memorie de 3 GB de RAM, 32 de GB de capacitate de stocare şi un slot microSD. Există o cameră foto de 13 megapixeli şi una frontală de 2 megapixeli.

Preţul din Coreea de Sud va fi de aproximativ 1.000 de dolari.

LG G Flex

LG G Flex are un ecran curbat de 6 inci la rezoluţie HD, iar acestea sunt diferenţele faţă de cel mai bun telefon LG. Are aceleaşi dotări ca LG G2, adică un procesor Qualcomm Snapdragon 800 la 2,26GHz, are o memorie RAM de 2GB, o cameră foto de 13 megapixeli şi, cel mai important aspect, are o baterie de 3.500 mAh, notează The Verge. Spre comparaţie, LG G2 are una de 3.000 mAh.

LG susţine însă că modelul său este primul din lume cu adevărat curbat, iar producătorul mizează pe faptul că apelurile telefonice vor fi o plăcere de acum, dat fiind că telefonul se potriveşte mai bine pe conturul feţei, iar vizionarea videoclipurilor va fi de asemenea o experienţă foarte bună. Ca noutăţi aduse de LG, dar independente de curbura ecranului sunt posibilitatea de a debloca telefonul prin tipuri diferite de mişcări ale acestuia şi utilizatorii vor putea lansa anumite aplicaţii direct din ecranul de standby.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite