Departamentul de Justiţie al Statelor Unite va verifica giganţii din industria tech

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările vor verifica ”felul în care platformele online care sunt lideri de piaţă au obţinut această putere şi dacă acestea sunt angrenate în practici care reduc competiţia, opresc inovaţia sau rănesc în alte feluri consumatorii”, conform unui comunicat al Departamentului de Justiţie, citat de Reuters.

Anunţul a fost făcut marţi de către Departamentul de Justiţie al Statelor Unite, care va începe o investigaţie amănunţită a firmelor majore din industria tech, pentru a observa dacă acestea sunt angrenate în practici anticompetitive.

Nu au fost identificate companii specifice, însă verificările vor fi orientate către firme care au creat deja îngrijorări cu privire la ”serviciile lor de căutare, social media şi retail” – o referire la grupul Alphabet, Amazon şi Facebook. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiţie a refuzat să ofere o listă a companiilor care urmează să fie verificate.

Anunţul a venit cu o zi înainte ca Facebook să fie amendată cu suma de 5 miliarde de dolari de către Comisia Federală de Comerţ pentru faptul că nu a reuşit să protejeze intimitatea utilizatorilor săi.

Îngrijorările cu privire la creşterea rapidă a firmelor din domeniul tehnologic sunt un punct comun pentru democraţi şi republicani. Google, Facebook şi Amazon au fost acuzate de faptul că ar controla pieţele în care activează, vorbindu-se chiar de un ”kill zone” stabilit în jurul acestora, pentru a îndepărta eventualii rivali.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite