Dell şi Asus propun PC-urile de mâine: Windows 8 şi 18 inci pentru ecrane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa PC-urilor clasice scade, dar Dell şi Asus îşi regândesc strategia prin prisma tabletelor. Ultimele lor idei sunt tabletele de 18 inci care devin, cu o tastatură şi un mouse, PC-uri veritabile.

Vânzările de PC-uri sunt în scădere de când tabletele au început să fie tot mai populare, dar Dell şi Asus încă mai cred în această piaţă. Cred în măsura în care introduc o tabletă drept PC. Dell propune XPS 18 şi Asus vine cu Transformer AiO care are un truc special, rulează şi Android. Despre Dell au scris cei de la The Verge, acest toate-ntr-unul (all-in-one) fiind prezentat la evenimentul SXSW din SUA.

Dell nu a dat prea multe informaţii despre XPS 18, doar că are un ecran de 18,4 inci, procesor Intel şi dispune de un kickstand perfect pentru a aşeza tableta pe birou. Poate fi achiziţionat şi un suport, iar XPS 18 devine monitor şi PC, ca un iMac. Rulează Windows 8 şi-i pot fi ataşate o tastatură şi un mouse wireless.

Câţiva norocoşi au avut un contact cu XPS 18 la SXSW şi şi-au publicat pe Twitter experienţele. Pare un echipament interesant, dar următorul pas va fi verificarea autonomiei, rezistă la 8 ore de lucru sau cedează după nici 4 ore de funcţionare, ca majoritatea laptopurilor.

Asus propune Transformer AiO. Vine cu Windows 8 şi în trei versiuni de procesoare: i3, i5 sau i7 toate din gama Intel, cu 4 sau 8GB memorie RAM şi cu spaţiu de stocare de până la 2TB. Are şi unitate optică şi un display de 18,4 inci la o rezoluţie full HD. 

Specificaţiile de mai sus nu sunt în întregime sincere. Dacă scoţi Transformer AiO din suportul său, obţii o tabletă cu Android dotată cu un procesor quad-core Tegra 3, 2GB memorie RAM şi 32GB spaţiu de stocare. Sistemul de operare este Jelly Bean. Preţul va fi însă de 1.300 de dolari pentru cel mai ieftin model.

Cei doi, Asus şi Dell, nu sunt singurii care să recurgă la astfel de tablete. Sony a gândit la fel ofensiva, tablete touchscreen cu ecrane generoase, cu Windows 8. Soluţia Asus e cea mai inventivă, dar Panasonic a propus la CES 2013 tableta cu cel mai bun ecran. Doar 20 de inci, dar o rezoluţie Ultra HD. Totuşi, n-a comunicat vreun preţ sau o dată certă de lansare.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite