De ce contează că angajaţii Yahoo primesc telefoane noi? Pentru că BlackBerry pierde fani importanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua şefă de la Yahoo, Marissa Mayer, a adus câteva schimbări în companie. Ultima decizie priveşte beneficiile angajaţilor: toţi cei de la Yahoo vor primi smartphone-uri de ultimă generaţie. Mai mult decât nişte beneficii obişnuite pentru o companie din IT, Yahoo trimite un mesaj clar: nimeni nu mai are voie să îşi achiziţioneze BlackBerry.

Marissa Mayer a trimis un memo intern care a ajuns la publicaţia „Business Insider“, în care le spune angajaţilor de noul program „Yahoo Smart Phones, Smart Fun!“. Intenţia ei este să-i facă pe cei din companie să-şi înţeleagă mai bine consumatorii, care folosesc astfel de telefoane şi sisteme de operare.

Opţiunile oamenilor de la Yahoo sunt iPhone 5, Samsung Galaxy S III, HTC One X, HTC EVO 4G LTE sau Nokia Lumia 920.

A se observa că nu există niciun fel de BlackBerry, iar angajaţii care îşi păstrează astfel de telefoane nu vor mai primi asistenţă tehnică din partea firmei, aşa cum se întâmplă foarte des în cadrul companiilor IT. 

„Avem nişte veşti interesante pentru voi astăzi. Anunţăm programul Yahoo! Smart Phones, Smart Fun. Începând de astăzi renunţăn la BlackBerry drept telefoane de companie şi ne mutăm la smartphone-uri în toate cele 22 de ţări în care acţionăm. Acum câteva săptămâni v-am spus că ne vom uita la ratele de penetrare ale gadgeturilor la nivel mondial şi vom decide în funcţia de acestea care vor fi telefoanele noastre. Vrem ca angajaţii să folosească acelaşi device ca şi clienţii, pentru a gândi ca ei“, a scris Mayer în memo-ul trimis. 

Este un mesaj foarte clar şi care este o lovitură destul de dură de imagine dată BlackBerry. Telefoanele companiei Research in Motion par învechite pe o piaţă care inovează şi în care ecranul tactil este norma. Apreciate de angajaţii corporate pentru mulţi ani, BlackBerry-urile devin desuete, iar Research in Motion întârzie să anunţe mult-aşteptatul telefon inteligent cu ecran tactil. 

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite