Dacă nu mai vrei să piratezi sau pur şi simplu nu mai ai chef să plăteşti pentru Office, acestea sunt alternativele gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
offfffice

Deşi nu sunt extrem de cunoscute, programele alternative la Microsoft Office pot fi foarte utile atunci când nu ai acces la faimoasa suită de aplicaţii a gigantului din Redmond.

Dacă v-aţi săturat să cumpăraţi (sau să pirataţi) Microsoft Office, de fiecare dată atunci când faceţi o nouă instalare de sistem, alternativele gratuite la faimoasa suită de programe de productivitate ale Microsoft nu sunt doar prietenoase şi similare cu Office, dar în acelaşi timp au grijă ca resursele PC-ului vostru să fie tratate cu grijă.

Cum banul scos din buzunar este prioritar în ochii românului, noi la Playtech ne-am hotărât să vă prezentăm cinci programe gratuite.

Fiind, probabil, cel mai cunoscut şi  mai eficace program de scriere şi editare de documente, Open Office foloseşte un cod de bază open source care permite înstalarea unui pachet enorm de extensii, ce îmbogăţesc experienţa utilizatorilor care folosesc acest program. Apache Opern Office constă în Writer, principalul editor de text similar cu Word care permite utilizarea de funcţii precum autocorrect, formatare de text, stiluri de text, HTML, MediaWiki şi tabele.

De asemenea Open Office mai conţine aplicaţii precum Calc, program optimizat pentru calculul de date şi analize de informaţii. În plus, aplicaţia Impress este mai mult sau mai puţin echivalentul lui Power Point iar Draw este cumva echivalentul lui Visio de la Microsoft. Evident, nu putea lipsi o aplicaţie similară cu Excel, numităBase, care permite construirea şi editarea de tabeluri, rapoarte şi formulare cu ajutorul unei interfeţe simple şi prietenoase. În final, aplicaţia Math va permite efectuarea de ecuaţii matematice şi formule, cu ajutorul unei interfeţe grafice prietenoase şi uşor de înţeles.

Vezi mai multe alternative gratuite pentru Microsoft Office şi descarcă-le acum

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite