Cutia care îţi protejează întreaga casă de atacurile de pe internet, gândită şi fabricată de Bitdefender în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bitdefender, poate cea mai importantă companie românească, a lansat un dispozitiv care îţi va proteja întreaga casă de atacurile cibernetice din exterior. Bitedefender BOX este, după cum spune şi numele, o cutie de dimensiunile unui router care se conectează la reţeaua ta Wi-Fi şi o securizează într-un mod facil.

Bitdefender BOX este la a doua versiune oficială, primul model fiind lansat în 2015. Acesta a fost primul dispozitiv de acest gen, hardware, care a fost dezvoltat de către o companie care se ocupă cu securitatea cibernetică. În plus, oficialii Bitdefender au precizat că intenţia de a produce în România acest gadget se leagă de originile companiei. Costul de producţie este cu 7% mai mare decât ar fi fost în China, de exemplu.

Linia de asamblare a Bitdefender BOX se află la Satu Mare, în incinta fabricii germane Zollner, partener ales de compania românească pentru calitate. Versiunea a doua a Bitdefender BOX, dezvoltată integral de echipa de cercetare şi dezvoltare din România, a fost lansată ieri, pe piaţa din Statele Unite ale Americii, urmând a ajunge ulterior în Canada, Franţa, Germania, Japonia, Marea Britanie şi Australia. Dispozitivul va fi comercializat şi în România din primăvara anului 2018.

Principalii parteneri de distribuţie a BOX sunt Bestbuy, Amazon şi Fry’s pe piaţa nord-americană şi Softbank în Japonia.

”Putem spune de astăzi că BOX, un simbol al inovaţiei în Bitdefender, gândit de la zero de cercetători români, devine acum un produs 100% made in România, din stadiul de idee, până la dispozitivul care ajunge pe rafturile din întreaga lume. În ultimii ani, BOX a întărit poziţia noastră de inovatori în piaţa globală de securitate şi a revoluţionat industria de cybersecurity. Dacă acum trei ani Bitdefender Box era singurul dispozitiv de securitate pentru IoT, vedem acum în piaţa globală un număr în creştere de produse concurente similare”, spune Ciprian Istrate, vicepreşedinte pentru soluţii consumer al Bitdefender.

BOX, primul produs hardware al Bitdefender, foloseşte expertiza de peste 16 ani a companiei în segmentul software şi înglobează 21 de brevete de invenţie înregistrate de cercetători din echipele din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara.

Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecţie a datelor personale, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, şi mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care avertizează asupra ameninţărilor periculoase şi blochează încercările atacatorilor de a invada intimitatea utilizatorilor.

Sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet şi indică orice încercare de a exploata vulnerabilităţi existente în dispozitivele inteligente din locuinţă. Mai mult, sistemul de control al accesului la reţea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la reţeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităţilor alertează asupra incidentelor din reţea şi oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri cibernetice.

Noul Bitdefender BOX a fost prezentat în premieră în luna ianuarie a acestui an la târgul de tehnologie Consumer Electronic Show (CES) din Las Vegas, SUA. La începutul lunii noiembrie, noul Bitdefender BOX a primit premiul Honori CES Innovation Award în categoria cybersecurity.

Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate ce anticipa tendinţele unei pieţe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de ameninţări cibernetice.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite