Cum să te protejezi de hackeri atunci când călătoreşti. De ce sunt sfătuiţi americanii să-şi ia telefon de rezervă în Europa de Est

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conectarea la un WiFi public este un risc de securitate pe care mulţi dintre noi ni-l asumăm, deşi ştim că datele noastre pot fi compromise cu uşurinţă. Un expert în securitate oferă cinci sfaturi esenţiale pentru a ne proteja în excursii.

Jason Glassberg, specialist de securitate la firma Casaba Security vorbeşte pe blogurile Huffington Post despre riscul folosirii WiFi-ului public oferit de hoteluri. Majoritatea lanţurilor hoteliere oferă WiFi pentru clienţi.

Un studiu recent făcut pe dispozitive de tip modem care sunt folosite în lanţurile hoteliere, a ajuns la concluzia că 277 de hoteluri din 29 de ţări din toată lumea sunt sub riscul de infecţie, din cauza faptului că hardware-ul este vulnerabil la hackeri.

În acest context, Jason Glassberg oferă cinci sfaturi pentru călătorii sigure pe internet.

---

Nu face transferuri bancare în excursii. Orice computer care va fi folosit pentru a intra pe internet, verifica mail-ul sau care s-a autentificat pe o reţea publică de la hotel va avea o formă de malware pe el. Din acest motiv, nu poate fi o maşinărie sigură pentru a intra în contul online al băncii. Pentru a face banking în timp ce nu sunteţi în reţeaua de acasă, folosiţi conexiunea telefonului mobil şi aplicaţia dedicată, dar nu WiFi-ul de la hotel. În mod ideal, ar trebui să intraţi doar de pe un singur calculator în contul online al băncii.

Protejaţi-vă device-urile de hoţi. Fiecare dispozitiv luat la drum trebuie să aibă două lucruri: o parolă de acces şi posibilitatea de a şterge sau dezactiva datele de la distanţă, în caz că este furat.

Folosiţi un manager de parole. Majoritatea oamenilor au cel puţin 12 conturi online. Din păcate, la fel de mulţi au parole asemănătoare la toate conturile. E esenţial să folosim parole foarte sigure şi putem să ne asigurăm că facem acest lucru cu un program de tip password manager. Acesta ne stochează parolele în spatele unui cod de acces securizat.

Autentificare în doi paşi. Pe cât de dificil pare să primţi un cod prin SMS de fiecare date când vă autentificaţi pe internet, încercaţi să o faceţi. De fiecare dată când aveţi opţiunea de a avea autentificare în doi paşi la unul dintre conturile online, faceţi-o. Dacă vă verificaţi datele persoanale de pe un internet public, opţiunea aceasta vă va feri de hackeri.

Atenţie la zonele de risc. Specialistul în securitate avertizează asupra zonelor geografice de risc, cum ar fi Asia, Europa de Est şi Rusia. El sfătuieşte călătorii să-şi aducă un device secundar, special pentru acest scop şi să nu-şi folosească dispozitivele principale pe WiFi-ul de aici.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite