Cum să cauţi eficient pe Facebook poze, mesaje şi persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook are o bază de date imensă, dar nu fără capăt. FOTO Facebook
Facebook are o bază de date imensă, dar nu fără capăt. FOTO Facebook

Facebook se apropie de două miliarde de utilizatori şi, din fericire, algoritmul de căutare a devenit mai bun. Iată cum poţi găsi ceea ce cauţi.

Cea mai evidentă funcţie a barei de căutare este să găseşti persoane pe Facebook. În cel mai simplu mod de lucru, trebuie doar să tastezi numele persoanei pe care vrei să o găseşti şi vei primi o listă de rezultate.

Totuşi, sunt rare ocaziile când persoana pe care o cauţi este exact cea care apare între primele rezultate ale căutării. Astfel, poţi să tastezi numele cuiva, dar şi un oraş, iar Facebook va înţelege ceea ce vrei; spre exemplu, poţi tasta ”Popescu Ion Braşov”, iar site-ul îţi va arăta persoanele cu acest nume, din oraşul Braşov.

Poţi specifica aproape orice atribut pentru căutare: poţi să tastezi oraşul în care locuiesc sau în care ai locuit, locul de muncă sau meseria pe care o are sau şcoala pe care o urmează sau pe care au urmat-o. Uneori, nu ai nevoie nici măcar de un nume. Dacă ştii numele locului în care lucrează o persoană, spre exemplu, poţi căuta ”[nume de companie] employees”, iar Facebook îţi va da o listă cu persoanele ce lucrează acolo.

Mai multe detalii despre cum să cauţi eficient pe Facebook

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite