Articol publicitar

Cum să alegi dimensiunea viitorului tău televizor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
tv

Alegerea celui mai bun format TV este mult mai dificilă decât pare. Mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bine, de exemplu. Mai ales când stai aproape de televizor.

Dacă te joci, te uiţi la jocuri sportive sau dacă vrei să fii complet absorbit de un film, se recomandă o imagine ceva mai mare. În afară de distanţa de vizionare, trebuie să iei în considerare câţiva alţi factori, cum ar fi rezoluţia şi scopul televizorului. Unii oameni spun că cea mai bună dimensiune este un TV 81 cm. În acest articol îţi vom spune la ce lucruri trebuie să fii atent atunci când alegi mărimea ideală de televizor.

Care sunt dimensiunile televizorului meu?

Dimensiunea unui televizor este determinată de dimensiunea ecranului. Acesta este numărul de centimetri dintre colţul din stânga jos şi colţul din dreapta sus. În acest articol, îţi vom spune cum să converteşti dimensiunile inch în centimetri şi cum să măsori singur dimensiunea ecranului. În acest fel, ştii exact câţi centimetri are un televizor de 65 sau 55 de inci.

Dimensiunile celor mai comune dimensiuni de televizor:

Dimensiunea în inci – Inci în cm

TV 32 inci – TV 81 cm

TV 43 inci – TV 109 cm

TV 49 inci – TV 125 cm

TV 55 inci – TV 140 cm

TV 65 inci – TV 165 cm

TV 75 inci – TV 189 cm

Dimensiunea în inci – Lăţimea medie în cm

TV 32 inci –73 cm

TV 43 inci – 97 cm

TV 49 inci –110 cm

TV 55 inci – 123 cm

TV 65 inci – 145 cm

TV 75 inci – 168 cm

Dimensiunea în inci – Înălţimea medie în cm (fără suport)

TV 32 inci – 43 cm

TV 43 inci – 57 cm

TV 49 inci – 64 cm

TV 55 inci – 71 cm

TV 65 inci – 83 cm

TV 75 inci – 96 cm

Dimensiunea ecranului televizorului

Dimensiunea unui televizor este indicată de dimensiunea ecranului. Aceasta este linia care merge din colţul din stânga jos până în colţul din dreapta sus al ecranului. Dimensiunea televizorului este întotdeauna exprimată în inci. De obicei, poţi vedea dimensiunea ecranului unui model la începutul numelui de produs al televizorului. De exemplu, numele unui televizor Allview 32ATC5000 indică faptul că ecranul acestui televizor Allview este de 32 inci, adică un TV 81 cm.

Care este distanţa ta de vizualizare?

Dacă stai departe de un ecran mic, poate fi greu să citeşti subtitrările sau să vezi micile detalii. Dacă stai prea aproape de un ecran mare, unele detalii din colţurile de sus ţi-ar putea scăpa. Vrei să ştii ce dimensiune se potriveşte cel mai bine distanţei tale de vizualizare? Măsoară distanţa dintre poziţia ta de vizionare şi televizorul curent în centimetri şi înmulţeşte acest număr cu 0,2. Rezultatul acestui calcul este dimensiunea recomandată în inci. Desigur, această alegere este şi o preferinţă personală. Simte-te liber să alegi un televizor care este puţin mai mare decât rezultatul calculului.

Cât de clară ar trebui să fie imaginea?

Rezoluţia unui televizor determină din câţi pixeli este alcătuită imaginea. Cu cât rezoluţia este mai mare, cu atât imaginea este mai clară. O rezoluţie 4K UHD este de 4 ori mai clară decât o rezoluţie Full HD, de exemplu. Dacă eşti în căutarea unui televizor mic pentru bucătărie, nu vei vedea prea multe diferenţe între ambele rezoluţii. Însă când vizualizezi un ecran mai mare, diferenţa de detalii este mult mai vizibilă. De aceea, recomandăm un televizor mare dacă intenţionezi să vizionezi conţinut 4K prin YouTube, Netflix sau Blu-ray-uri 4K. În acest fel, vei utiliza în mod optim claritatea televizorului.

La ce foloseşti televizorul?

Dacă îţi place să vizionezi filme, vrei să fii absorbit cât mai mult de fiecare detaliu al unui film. Din acest motiv, este important să stai în faţa unui ecran mare. Un televizor mare este, de asemenea, recomandat pentru jocuri. Un adversar care se află la distanţă poate fi văzut mai clar. Pe un ecran mai mare, detaliile unui meci sportiv, cum ar fi fotbal sau rugby, sunt clar vizibile. Dacă te uiţi des la programe TV, cum ar fi ştirile sau un talk show, este mai puţin important să vezi fiecare detaliu. Vizionarea acestor emisiuni pe un ecran mare poate fi mai puţin plăcută, deoarece nu sunt difuzate la rezoluţie înaltă, imaginea nu este focalizată. Îţi recomandăm minim un TV 81 cm.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite