Cum e să-ţi vezi viitoarea casă în realitate virtuală, ineditul expoziţiei Imobiliarium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O cască, un telefon şi o reprezentare virtuală a unei case - la asta mă uit.
O cască, un telefon şi o reprezentare virtuală a unei case - la asta mă uit.

Dacă e ceva magic la tehnologie, fără îndoială, e capacitatea acesteia de a schimba domenii. Acum se poate şi în imobiliare.

Imobiliarium ar putea fi o expoziţie obişnuită cu locuinţe în care ai vrea să te muţi sau în care ai bani să te muţi. Diferenţa faţă de altele e că poţi să nu mai depinzi de pliante, de machete sau de videouri, ci poţi să vizualizezi un ansamblu pe telefon, cu o cască de realitate virtuală. Cei de la Universum Events mi-au oferit un preview înainte de deschiderea oficială, ca să vizitez un conac scos la vânzare. Aceasta e prima expoziţie tehnologizată de locuinţe şi se desfăşoară între 5 şi 7 mai.

La Imobiliarium din Băneasa Shopping City, ca vizitatori, poţi alege între 6.000 de oferte de case şi apartamente, dar şi castele, monumente istorice şi case de vacanţă. Unele sunt însă deja cartografiate pentru realitate virtuală, primeşti o cască, o pui pe cap şi începi să explorezi. Dacă nu te încântă tehnologia aceasta pentru gaming, acolo unde a debutat, atunci s-ar putea să-i vezi utilitatea în astfel de proiecte. 

Firesc, vine cu un WOW factor această expoziţie tehnologizată, dar este, totodată, o ocazie bună să experimentezi vizionările de locuinţe altfel. Nu sunt chiar toate casele transformate digital, ci doar câteva, dar poate fi o încercare care să aducă mai aproape tehnologia de realitate virtuală. Ai o altă senzaţie a spaţiului când nu te uiţi doar la poze şi machete. 

imobiliarium

Screenshot din prezentarea conacului pe care l-am „vizitat“ în realitate virtuală.

Că tot am zis la început de elementul „magic“, în cazul unei astfel de prezentări e nevoie de o fotografiere la 360 de grade a unui spaţiu, iar conţinutul e prelucrat astfel încât să poţi interacţiona cu el fie cu o cască de realitate virtuală, fie prin mouse sau touch. În cazul unei căşti, trebuie să interpreteze datele de la giroscop şi accelerometru, ca să ştie cum să te poziţioneze în raport cu elementele. Mai multe detalii şi cifre despre expoziţie sunt disponibile pe „Adevărul“ aici.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite