Cum au fost create primele teste auto din lume care folosesc Google Street View

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ne-am pregătit pentru examenul pentru şcoala de şoferi cu cartea de teste şi întrebări, fără să avem o experienţă reală, pe stradă. Automobil Clubul Roman şi Publicis au creat prima platformă de teste auto din lume care foloseşte Google Street View.

Cum s-au cunoscut ACR şi Publicis

Alin Drosu, vicepreşedinte ACR

Anul trecut am avut  o campanie de siguranţă rutieră, axată pe portul centurii de siguranţă. Proiectul s-a numit Seatbelt B00bing. Nu s-a mai făcut până atunci. Am vrut să arătăm că centura de siguranţă poate fi sexy şi trebuie purtată de toată lumea.

De ce s-a făcut proiectul streeviewtest.ro

Dan Frînculescu, Publicis

Am făcut pentru că era o premieră. E mult mai relevant ca metodă de testare să rezolvi nişte teste pe străzile reale, decât de pe nişte ilustraţii. Se completează foarte bine.

Alin Drosu

E bine ca elevii să se obişnuiască cu situaţiile din trafic. În Bucureşti se circulă haotic. Şi Street View e haotic din cauza asta. Ei trebuie să se obişnuiască cu ce va fi acolo.

Dan Frînculescu

Ne-am gândit la ce să facem pe Google Street View pentru ACR. A fost cumva firesc să mergem la ACR şi se potrivea cel mai bine pentru genul acesta de client.

Cât de mult research s-a făcut?

Dan Frînculescu

O echipă de cinci oameni au lucrat pe categoriile agreate cu ACR. Ultima plimbare a maşinii Google a fost în septembrie 2014. Stăteam destul de mult în fiecare zi, dar nu atât de mult. Dacă ştii ce cauţi, găseşti cazurile. În momentul ăsta sunt 800 de întrebări. Tot research-ul şi realizarea proiectului a luat o lună ,cel mult.

De asemenea, există şi posibilitatea ca utilizatorii să raporteze o situaţie direct în site.

Alin Drosu

E o muncă grea să stai să cauţi şi să le transpui în testele pe care le vedem.

Dan Frînculescu

Cele mai spumoase sunt contravenţiile. Pietoni care trec neregulamentar, maşini parcate aiurea, întoarceri pe linia continuă. Ştiu că am găsit o imagine cu un Logan care venea de pe contrasens şi întorcea şi pe linia continuă.

Alin Drosu

Plus că putem să mişcăm imaginea, să interacţionăm cu ceea ce vedem. Putem să vedem 360 de grade.

Dan Frînculescu

Asta ai face şi în maşină, de fapt.

---

Utilizatorii români care vor să înveţe pentru carnetul de şofer au la dispoziţie o platformă online unică în lume, care foloseşte imagini şi date din Google Street View pentru a ne arăta greşelile oamenilor.

ACR Street View Test e făcut de Automobil Clubul Român şi Publicis.    

Din partea ACR, la Adevărul Live va veni Alin Drosu, director-adjunct al Automobil Clubul Român, cei care au dorit să creeze o platformă diferită pentru viitorii şoferi din România.

Dan Frînculescu este group Creative Director la agenţia de publicitate Publicis. Ei sunt cei care s-au ocupat de implementarea platformei streetviewtest.ro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite