Cum arată prima vilă 5G-A din lume, deschisă la Dubai de Huawei și du

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am vizitat ieri, 10 octombrie, la finalul primei zile a conferinței Global Mobile Broadband Forum (MBBF) 2023, prima vilă 5G Advanced (5G-A) din lume, deschisă la Dubai de Huawei și du, companie telecom locală.

image

Casa, aflată într-un cartier rezidențial din Dubai, este un model pentru locuința inteligentă din viitor, alimentată de rețele cu capacitatea de 10Gbps. Cele două companii, Huawei și du, au semnat în martie 2023 un memorandum de înțelegere privind 5.5G, care vizează inovarea tehnologică 5G-A, explorarea aplicațiilor și dezvoltarea ecosistemului. 

Vila 5G-A este un exemplu de integrare a tehnologiilor de ultimă generație, așa cum sunt aplicațiile 3D și XR și inspiră evoluția conținutului și a aplicațiilor, amplificând cererea pentru creșterea capacității rețelei.

Exemple de utilizare, pentru utilizatorul final, care sunt disponibile și în prezent, pentru acest volum de date, sunt folosirea televizoarelor 8K, televizoarelor și laptopurilor 3D și a gaming-ului în realitatea virtuală (VR).

Echipamentele care oferă acces la aceste viteze, utilizate în prima vilă 5G Advanced (5G-A),  sunt: Huawei 5G CPE Pro 5, Huawei 5G CPE Pro 5 Max (pentru exterior) și Huawei 10gbps CPE.

Soluția FWA (Fixed Wireless Access- Acces wireless fix) de la Huawei ilustrează modul în care, în era 5G, FWA a devenit un instrument important al operatorului pentru extinderea rapidă a numărului de utilizatori. Pe măsură ce asistăm la tranziția către 5G-A/5.5G, soluția FWA, care cuprinde FWA Pro, FWA Lite și FWA Biz, promite servicii premium pentru clienți. În mod specific, FWA Pro este proiectat pentru a suporta o rată de 10Gbps.

Cea de-a 14-a ediție a evenimentului Global Mobile Broadband Forum (MBBF), cu tema ,,Transformarea 5.5G în realitate", se încheie astăzi, 11 octombrie, în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Găzduit de Huawei și susținut de partenerii din industrie GSMA, GTI și Consiliul de Telecomunicații SAMENA, forumul își propune să aprofundeze subiecte precum succesele 5G, maturitatea ecosistemului, comercializarea rapidă a 5G-A/5.5G și informații despre modul în care tehnologia mobilă modelează viitorul și transformă viața oamenilor și a industriilor.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite