Cum a devenit Huawei una dintre cele mai mari companii deţinătoare de brevete din lume. Cât câştigă din asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Huawei a publicat un nou raport despre inovaţie şi proprietate intelectuală în cadrul „Forum on Innovation and IP Prospects in 2021 and Beyond”, eveniment care a avut loc la sediul din Shenzhen al companiei.

Lucrarea se concentrează pe istoricul Huawei în domeniul managementului inovaţiei şi proprietăţii intelectuale înainte de 2010, incluzând informaţii şi repere legate de investiţii şi cercetare & dezvoltare, datând din anii ’90.

Huawei expune, în cadrul lucrării, cum a devenit unul dintre cei mai mari deţinători de brevete din lume, printr-o investiţie continuă în inovaţie. La finele anului 2020, Huawei deţinea peste 100.000 de brevete active în peste 40.000 de familii de brevete din toată lumea.

Jason Ding, Head of Huawei's Intellectual Property Rights Department, a declarat: „Raportul nostru din 2020 conţine numărul de aplicaţii de brevet depuse de Huawei şi activităţile noastre de cercetare & dezvoltare şi inovaţie de la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000.” 

Huawei a depus prima aplicaţie pentru brevetare în China în 1995 şi prima aplicaţie pentru brevetare în SUA în 1999. În 2008, Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale a recunoscut în premieră Huawei ca fiind numărul 1 în ceea ce priveşte numărul de aplicaţii de brevetare depuse sub Tratatul de cooperare în domeniul brevetelor. În 2019, Huawei a fost pe locul 2 în Europa şi pe locul 10 în SUA ca număr de brevete acordate. Huawei este şi cel mai mare deţinător de brevete în China.

Jason Ding a menţionat că Huawei estimează că va primi între 1,2 - 1,3 miliarde de dolari în urma licenţierii brevetelor sale între 2019 şi 2021. Acesta a mai anunţat, de asemenea, că pentru fiecare smartphone 5G multi-mod, Huawei va oferi o rată de redevenţă procentuală rezonabilă a preţului de vânzare al telefonului şi o limită de redevenţă pe unitate de 2,5 dolari.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite