Cum a apărut Internetul prin WiFi şi cât de mare a fost importanţa Apple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezent, orice telefon inteligent se poate conecta la Internet prin WiFi. Deşi pare o tehnologie a ultimilor 10 ani, Internetul wireless e mult mai vechi de-atât.

Procesul de dezvoltare a tehnologiei WiFi pe care o cunoaştem cu toţii în ziua de astăzi a avut loc pe parcursul unei perioade de timp extrem de îndelungate. Cu toate acestea, în urmă cu 25 de ani, a avut loc o întâlnire pe care mulţi o consideră un prim pas cu adevărat important. Iar, ca de obicei, totul a izvorât din dorinţa unei companii de a nu se mai afla în urma giganţilor de pe piaţă. 

Când vine vorba de tehnologie, situaţia la mijlocul anilor ’80 era extrem de diferită faţă de cea din ziua de astăzi. IBM era de departe cea mai puternică şi cea mai cunoscută companie din domeniu, majoritatea celorlalte fiind nevoite să construiască dispozitive care pot funcţiona cu produsele sale. Însă în 1985, Comisia Federală pentru Comunicaţii din Statele Unite a eliberat numeroase secţiuni din spectrul de unde radio, astfel încât orice companie le putea folosi atât timp cât nu interzicea accesul altor persoane.

Alături de alte companii, Apple a fost una decisivă în promovarea WiFi-ului. Era anul 1997 atunci când 802.11 debuta pe piaţă. Atunci, evenimentul care a contribuit decisiv la popularizarea 802.11 a fost includerea acestuia în dispozitivele Apple.

Vezi toate detaliile despre istoria WiFi şi cum am ajuns să ne conectăm wireless la Internet

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite