Creatorul Bitcoin ar putea primi premiul Nobel în Economie pentru invenţia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bitcoin nu există sub formă fizică, dar aceste monede sunt doar ca model.
Bitcoin nu există sub formă fizică, dar aceste monede sunt doar ca model.

Bitcoin se poate să fie una dintre cele mai mare invenţii ale acestui început de secol, iar creatorul acestuia ar putea primi premiul Nobel pentru el.

Inventatorul monedei electronice Bitcoin a fost de curând nominalizat la Premiul Nobel pentru Ştiinţe Economice. Deşi nu se ştie oficial cum arată, Satoshi Nakamoto este numele celui considerat inventatorul Bitcoin, moneda electronică despre care s-a vorbit atât de mult în ultimul timp. În cazul în care câştigă, însă, există puţine şanse ca Nakamoto să-şi revendice premiul în persoană.

Nici anonimitatea lui Nakamoto, nici volatilitatea monedei nu l-au descurajat pe Bhagwan Chowdhry, profesor la UCLA, să considere că acesta merită să primească premiul datorită importanţei pe care o are Bitcoin în ziua de azi.

”Invenţia Bitcoin, o monedă digitală, este revoluţionară. Multe lucruri au fost folosite drept monede de schimb pe parcursul timpului, de la mărgele, la metale preţioase precum aurul şi argintul […] Bitcoin, moneda, este digitală şi există doar sub forma unui obiect matematic", a spus profesorul.

Află toate detaliile despre acestă nominalizare la premiul Nobel

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite