Cofondatorul Apple: ar trebui să facem telefoane cu Android

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ar trebui să ia Apple în calcul Android? Cofondatorul crede că da. FOTO Reuters
Ar trebui să ia Apple în calcul Android? Cofondatorul crede că da. FOTO Reuters

Apple a creat actuala piaţă a smartphone-urilor, încă vinde zeci de milioane de telefoane anual, dar cofondatorul companiei crede că i-ar fi mai bine dacă ar face telefoane cu Android. Raţionamentul lui, pe scurt, e că Apple ar putea fi foarte bine numărul doi şi pe piaţa Android.

„Nu e nimic care ar putea opri Apple să nu fie pe locul doi în piaţa Android. Am putea concura foarte bine. Oamenii apreciază finisajul produselor noastre, comparativ cu ce oferă piaţa Android. Am putea concura în două arene în acelaşi timp“, a spus Steve Wozniak într-un interviu pentru Wired. Mai trebuie spus că Wozniak este cofondator Apple, dar nu mai este implicat în activitatea companiei.

Android este open source, motiv pentru care Apple ar putea folosi acest sistem de operare, dar deja îl are pe al doilea cel mai popular din piaţă pe dispozitivele sale. Mai mult, iOS este, în cazul multor aplicaţii, prima platformă pe care o aleg dezvoltatorii. În orice caz, un telefon iAndroid ar putea fi similar unuia de la Amazon, cu o versiune de Android puternic modificată după gustul Apple. Wozniak crede că ştie cum se poate face asta.

„Cele mai bune produse sunt create în secret. Creezi echipe mici cu oameni talentaţi care să nu fie deranjaţi de mersul obişnuit al companiei sau deranjaţi cu întrebări în legătură cu ceea ce fac. O nouă categorie de produse nu apare prea des“, a spus Wozniak. „S-ar putea întâmpla o dată într-un deceniu. Uneori trebuie să aştepţi ca aşa ceva să se întâmple“.

Wozniak are şi cuvinte de laudă la adresa Apple, iar asta pentru că nu se aruncă înainte cu tot felul de funcţionalităţi pe care poate utilizatorii nu le-ar dori sau utiliza. „Dacă ai ceva bun, nu-l schimba, nu o da în bară. Îţi cumperi un telefon Samsung şi îi spui «smile» şi face o poză, dar câtă inovaţie e acolo?“, a spus Wozniak. „Oamenii nu aleg un smartphone în funcţie de funcţionalităţi. Cred că Apple este o companie superioară din acest punct de vedere“.

Află mai multe despre Apple: 

Tim Cook confirmă: Apple pregăteşte produse din alte categorii anul acesta

Următorul produs inovator al Apple ar putea fi ceasul inteligent care se încarcă wireless sau prin panouri solare

Lupta de „David şi Goliat“ între Apple şi Google: Android e cel mai popular, dar şi cel mai „lent“ sistem de operare

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite