Clujul îşi caută următoarea firmă de un miliard de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul spre Silicon Valley poate începe la Cluj
Drumul spre Silicon Valley poate începe la Cluj

Unul dintre cele mai noi evenimente pentru startup-uri va avea loc pe 16 mai, în Cluj. Spherik Accelerator ajunge la finalul primei ediţii, iar sâmbăta aceasta va avea loc un Demo Day, când echipele vor trebui să arate ce proiecte au pregătit.

În ultimele luni, echipele au pregătit produsele lor alături de mentori şi de specialişti. 13 echipe vor participa în finală, de unde speră să ajungă mai departe pe piaţă şi, de ce nu, la fel de succes ca şi alţi români din zona antreprenorială.

„Am rămas impresionată de competenţele tehnice ale oamenilor pe care i-am cunoscut anul acesta, de când am venit din California în Cluj. Spherik se bazează pe talentul de aici şi îşi propune să-l pună în valoare, ajutând antreprenorii să construiască startup-uri de succes. Oraşul are foarte mult potenţial de a genera proiecte inovatoare.  Sunt onorată să fac parte dintr-o iniţiativă atât de importantă pentru noul meu oraş, şi sunt încântată de pasiunea şi susţinerea mentorilor şi colaboratorilor acestei ediţii“, a declarat Jennifer K. Austin, Managing Director Spherik Accelerator.

image

La evenimentul care va avea loc la Spherik Accelerator vor participa câteva echipe interesante:

  • Fotocolaj.ro - o platformă de comerţ online unde oamenii îşi pot crea fotografii şi amintiri. Fotocolaj lucrează cu imprimerii locale pentru a creşte comunitatea pasionată de printarea fotografiilor.
  • Apunto - e o platformă care ajută companiile să-şi organizeze întâlnirile şi să salveze timp şi bani.
  • Challenge XP - o aplicaţie de finanţe care ajută oamenii să-şi atingă scopurile financiare şi să treacă peste dificutatea de a face economii.
  • Tiny Shroomz - un joc mobil de tip puzzle, cu ciuperci şi melci, grafică desenată manuală şi o poveste destul de interesantă.
  • AppRod - e un portofel securizat prin care putem face tranzacţii mai uşor.
  • Printivate - un software care reduce costurile printării 3D
  • Primul Medic - o platformă mobilă care conectează doctori cu pacienţi, pentru sfaturi mai utile, mai ietine şi mai rapide. 

Dezvoltat în Cluj-Napoca, Spherik Accelerator este un program cu o metodologie proprie şi are la bază un parteneriat între Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania şi două dintre cele mai importante universităţi din România, Universitatea Babeş-Bolyai şi Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Pe lângă echipele din Spherik, pe 16 mai va fi şi finala regională a concursului Innovation Labs. Iată echipele care au ajuns în finală. 

image
Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite