Cinci ani de criză în telecom: operatorii şi-au redus veniturile cu 800 de milioane de euro şi au concediat aproape 2.500 de oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai mari scăderi ale veniturilor s-au înregistrat în cazul Orange, Vodafone, Romtelecom, UPC şi Telemobil
Cele mai mari scăderi ale veniturilor s-au înregistrat în cazul Orange, Vodafone, Romtelecom, UPC şi Telemobil

Veniturile celor mai mari 30 de operatori de telecomunicatii de pe piata locala au fost anul trecut de 3,64 miliarde de euro, mai mici cu 880 de milioane de euro comparativ cu 2008, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante si centralizate de Wall-Street.ro in seria de analize "5 ani de criza".

Cele mai mari scaderi ale veniturilor au fost inregistrate de companiile care sunt si cei mai mari jucatori in domeniu: Orange, Vodafone, Romtelecom, UPC sau Telemobil. Daca in cazul UPC si Telecom scaderile cifrelor de afaceri au fost de zeci de miloane de euro, pentru primii trei operatori telecom din Romania reducerile variaza intre 225 de milioane de euro (Romtelecom) si 412 milioane de euro (Vodafone).

De asemenea, numarul de angajati al companiilor din telecom a scazut cu circa 2.425 de persoane aproape cinci ani de criza.

Pe de alta parte, cei mai mari 30 de operatori de telecomunicatii de pe piata locala au avut anul trecut un profit total de 365,9 milioane de euro, la jumatate comparativ cu 2008, primul an de criza.

Citiţi continuarea articolului pe wall-street.ro

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite