CES 2019: NVIDIA a lanasat placa video GeForce RTX 2060, o variantă mai accesibilă a vârfului de gamă RTX 2080. Preţ şi specificaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

NVIDIA a anunţat astăzi lansarea plăcii grafice NVIDIA GeForce RTX 2060, în cadrul conferinţei CES 2019 care are loc la Las Vegas, până vineri.

Placa grafică RTX 2060 oferă performanţe bune pentru jocurile apărute în ultimul an, cu grafică îmbunătăţită prin tehnologia Ray Tracing si capabilităţi AI. În plus, noua placă video vine pe rafturile magazinelor la un preţ de 1699 lei, mai puţin de jumătate din costul vârfului de gamă RTX 2080.

De asemenea, NVIDIA se laudă că RTX 2060 este cu 60% mai rapidă decât generaţia precedentă, GTX 1060, cel mai popular GPU NVIDIA, şi depăşeşte performanţele de gameplay ale GeForce GTX 1070 Ti. Cu nucleele Turing RT şi Tensor, poate rula Battlefield V cu Ray Tracing la 60 de cadre pe secundă.

RTX 2060 va fi disponibilă la nivel global începând din data de 15 ianuarie de la producătorii autorizaţi şi partenerii NVIDIA.

NVIDIA RTX 2060 vine cu o îmbunătăţire majoră la multiprocesorul de core streaming pentru a putea gestiona mai eficient sarcinile de computing ale jocurilor moderne. Acesta susţine executarea simultană a operaţiunilor floating point şi integer, tehnologie adaptive shading şi o nouă arhitectură de memorie unificată cu dublul cache-ului predecesorului său.

Imagine indisponibilă

Jocurile scoase pe piaţă în ultimii ani pot utiliza aceste caracteristici pentru a atinge până la 2 ori performanţa GPU-ului din generaţia precedentă, GTX 1060.

În plus, RTX 2060 vine cu o memorie de 6GB GDDR6 şi 240 de nuclee Tensor, având o putere de procesare de deep learning de 52 teraflopi, care îmbunătăţesc performanţele de gaming printr-o caracteristică cunoscută sub numele de Deep Learning Super Sampling (DLSS).

DLLS creează o reţea neurală pentru a extrage caracteristicile multidimensionale ale scenei randate şi combină detalii din multiplele cadre pentru a construi o imagine finală de înaltă calitate. Rezultatul este o imagine clară, similară cu cea din randarea claică, dar cu o performanţă per toal îmbunătăţită.

Tehnologie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri