CES 2019: Lenovo anunţă o nouă gamă de laptop-uri X1 Carbon şi X1 Yoga. Preţuri şi specificaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenovo a lansată astăzi, în cadrul conferinţei CES 2019, noua gamă de ultraportabile din gama X1. şi anume laptop-urile Carbon şi Yoga.

Lenovo X1 Carbon

Primul ThinkPad X1 a apărut pe piaţă în data de 17 mai 2011. Cu un ecran de 13,3 inchi şi cântărind 1,6 kg, primul astfel de laptop din gamă a fost unul dintre primele ultra-portabile din portofoliul Lenovo şi a fost îmbunătăţit în mod constant odată cu apariţia generaţiilor viitoare. 

La un an distanţă, s-a născut prima generaţie a ThinkPad X1 Carbon, pentru a celebra 20 de ani de existenţă a brandului.

Imagine indisponibilă

Noutăţile cu care vine pe piaţă Lenovo X1 Carbon

  • Cu o grosime de 14,95 mm şi o greutate care începe de la 1,13 kg, gadget-ul este mai subţire şi mai uşor decât primul X1 şi are un ecran mai mare, de 14 inci.
  • Sistemul de difuzoare Dolby Atmos care integrează două difuzoare pentru frecvenţe înalte şi două difuzoare pentru frecvenţe joase propagă un sunet mai bun ca generaţiile precedente.
  • Cele patru microfoane cu recepţie de la distanţă (far-field) îmbunătăţesc experienţa utilizatorilor prin soluţiile de conferinţă, iar datorită comptabilităţii sistemului cu soluţiile de tip asistent digital, comenzile vocale vor fi mai uşor de înţeles indiferent dacă utilizaţi Cortana în Windows 10 sau Amazon Alexa pentru PC-uri.
  • În ceea ce priveşte bateria, Lenovo se laudă că aceasta ţine până la 15 ore pe X1 Carbon.
  • De asemenea, sunt puse la dispoziţie o varietate de opţiuni de ecran, inclusiv ecranul Dolby Vision 4K de 500 niţi şi 10 biţi sau un nou ecran FHD de 400 niţi.

Lenovo X1 Yoga:

Prima generaţie a ThinkPad X1 Yoga a fost prezentată mai târziu, în cadrul CES 2016. Laptopul multi-mode de a patra generaţie, lansat anul acesta, este mai subţire şi mai uşor, are rame mai subţiri şi este construit într-o carcasă de aluminiu.

lenovo x1 yoga

Tastatura, opţiunile de display, sistemul de difuzoare Dolby Atmos, microfoanele la distanţă şi durata de viaţă a bateriei, precum şi capabilitatea globală LTE-A au fost integrate şi în laptopul X1 Yoga:

  • Cu o greutate sub 1,35 kg, X1 Yoga este cu 11% mai subţire decât generaţia anterioară, cu o grosime de 15,2 mm
  • Ramele mai subţiri de jur împrejur au generat o reducere de 17% a amprentei
  • Disponibil într-o carcasă din aluminiu, întărită, în nuanţa Iron Grey
  • X1 Yoga suportă acum toate soluţiile de docking, inclusiv docul ThinkPad Mechanical Dock.
  • Funcţia integrată ThinkPad Pen Pro continuă să fie compatibilă cu soluţii de tip stilou indiferent de modul în care este utilizat acest laptop

Preţuri şi disponibilitate

ThinkPad X1 Carbon va fi disponibil din luna iunie 2019, cu un preţ de pornire estimat la 1709 dolari.

ThinkPad X1 Yoga va fi disponibil din luna iunie 2019, cu un preţ de pornire estimat la 1929 dolari.

ThinkVision P44w va fi disponibil din luna aprilie 2019, cu un preţ de pornire estimat la 1299 dolari.

TehnologiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite